Speciaal voor deze avond schreef schrijver en columnist Theo Hakkert een korte bespiegeling. Foto: Carlo ter Ellen
Speciaal voor deze avond schreef schrijver en columnist Theo Hakkert een korte bespiegeling. Foto: Carlo ter Ellen (Foto: )

Kluuntjespot barst avond lang van de 'verbinding'

  Cultuur

Haarlo - Meeslepende muziek en zang, twee bijzondere korte films, een indringende voordracht en fascinerende schilderijen met 'verbinding' als overkoepelend thema. Voor de zesde keer organiseren de Frans & Kapma Foundation en Ida Roekevisch (kunstenaar en tevens bestuurslid van de stichting) een

Hoofdschotel is het concert uitgevoerd door violiste Emmy Storms en zangeres Annelies Storms. Met veel passie brengen de geschoolde zussen een muzikaal programma, dat klassiek en eigentijds verbindt, evenals volksmuziek uit verschillende landen.
Twee korte films van Louis Spoelstra visualiseren het thema op creatieve wijze. De opnames hiervoor maakte hij in China en Mexico.
Speciaal voor deze avond schreef schrijver en columnist Theo Hakkert (Tubantia) een korte bespiegeling, die hij zelf voordraagt. Net als vorige edities exposeert Ida Roekevisch (schilder, colorist) haar nieuwste olieverven, waarin zij 'verbinding' op artistieke manieren uitbeeldt. Tenslotte stelt Ellis Frans-Kapma een aantal schilderijen uit haar verzameling tentoon, die eveneens inhaken op het thema van de avond.

In de kerk is plaats voor 150 bezoekers. Het programma begint om 19.30 uur. Door subsidies heeft men de toegangsprijs met 7,50 euro laag kunnen houden. Er bleef zelfs nog wel geld over voor een drankje in de pauze en na afloop.

Meer berichten