Een kleine 250 bezoekers van de tentoonstelling hadden hun stem uitgebracht op het werk dat in hun ogen voor de eerste prijs in aanmerking kwam. Wethouder Anjo Bosman maakte bekend dat een schilderij van Claudy Cellier de meeste stemmen kreeg.
Een kleine 250 bezoekers van de tentoonstelling hadden hun stem uitgebracht op het werk dat in hun ogen voor de eerste prijs in aanmerking kwam. Wethouder Anjo Bosman maakte bekend dat een schilderij van Claudy Cellier de meeste stemmen kreeg. (Foto: Truus Stotteler)

Trude Bergsma wint Berkellandse kunstwedstrijd

  Cultuur

Berkelland - Trude Bergsma ontving op zaterdag 6 oktober de eerste prijs in de eerste editie van de Berkellandse Kunstwedstrijd. De vakjury was unaniem lovend over haar werk. De bezoekers van de tentoonstelling vonden dat de publieksprijs aan Claudy Cellier toekwam.

Het was een gezellige drukte in Hoeve De Meijer in Neede bij de bekendmaking van de winnaars in de kunstwedstrijd die Kunstkring B-Art begin 2018 had uitgeschreven en waarin uiteindelijk het werk van 38 kunstenaars werd beoordeeld. Vakjuryleden Adrie Arendsman, Fija Ossewaarde, Jenneke Brunnekreeft en Martin Morsink waren tot het eensluidende oordeel gekomen dat het schilderij 'Exodus' van Trude Bergsma op een bijzondere manier vorm gaf aan de opdracht 'Over grenzen'. Ook vormgeving, kleur- en materiaalgebruik en zeggingskracht maakten dit werk tot de terechte winnaar. De tweede prijs was voor Vincent Geels en de derde voor Wilma van der Werf.

Kenners en liefhebbers kijken vaak met andere ogen naar kunst. Dat gebeurde hier ook. Een kleine 250 bezoekers van de tentoonstelling hadden hun stem uitgebracht op het werk dat in hun ogen voor de eerste prijs in aanmerking kwam. Wethouder Anjo Bosman maakte bekend dat een schilderij van Claudy Cellier de meeste stemmen kreeg.

Met slechts één stem verschil ging de tweede prijs naar Menno van Bree. De derde prijs ging hier naar een schilderij van Marieke Achterkamp.

Meer berichten