De variatie was afgelopen seizoen groot: Van een metalfestival tot kindervoorstellingen en van een gastcollege door Erik Scherder tot optredens van Miss Montreal, Ellen ten Damme en Edwin Evers Band (foto).
De variatie was afgelopen seizoen groot: Van een metalfestival tot kindervoorstellingen en van een gastcollege door Erik Scherder tot optredens van Miss Montreal, Ellen ten Damme en Edwin Evers Band (foto).

Recordjaar voor openluchttheater

  Cultuur

EIBERGEN - Openluchttheater Eibergen blikt terug op een recordjaar. Nooit eerder kwamen er zoveel bezoekers naar het theater (21.910). Het aantal donateurs steeg met 382 tot 2.390. Dat is inclusief 155 zakelijke donateurs. ''Dit heeft z'n weerslag ook op de run op kaarten. Liefst vijf optredens waren stijf uitverkocht'', aldus het bestuur.

De variatie was afgelopen seizoen groot: Van een metalfestival tot kindervoorstellingen en van een gastcollege door Erik Scherder tot optredens van Miss Montreal, Ellen ten Damme en Edwin Evers Band. ''Die brede programmering is een belangrijk uitgangspunt. We willen voor alle leeftijden en doelgroepen iets organiseren.''

Huur

Daarnaast maken ook steeds meer instellingen en verenigingen gebruik van de mogelijkheid het theater tegen een kleine vergoeding te huren. Onder meer de Eiber Run, Avondwandelvierdaagse en muziekschool Drums & Dance maakten hier gebruik van. ''Omdat we veel faciliteiten in huis hebben is het voor deze externe partijen aantrekkelijk om hun activiteit in ons theater te houden. Daarnaast hebben we inmiddels ook veel kennis in huis over hoe je iets organiseert. Wij delen graag onze kennis en ervaring. Daar spint uiteindelijk iedereen garen bij!" 

Renovatie

Het openluchttheater is aan het sparen voor enkele grote uitgaven. Met name de renovatie van de koepel is een grote kostenpost. ''We gaan onder meer het stucwerk aanpakken, elektra en verlichting. Ook het frontmuurtje willen we zo veel mogelijk in originele staat terugbrengen.'' De renovatie van de koepel vergt een investering van tienduizenden euro's. Het theater hoopt eind volgend jaar met de renovatie te beginnen. Komend voorjaar worden de groene cross-units op de herentoilet in een u-vorm vervangen door rvs-bakken en worden nog andere kleinere verbeterpunten uitgevoerd. 

Programmering

Achter de schermen wordt druk gewerkt aan de programmering 2019. In november en december worden de eerste namen bekendgemaakt. ''Dat is eerder dan in voorgaande jaren. We kunnen dit doen, omdat we nadrukkelijker een jaar vooruit willen programmeren.''  

Bergruimte

Openluchttheater Eibergen zoekt in de nabije omgeving van het theater een betaalbare opslag- en stallingsruimte. Het gaat om een ruimte van ongeveer 10 bij 10 meter. Het theater wil hier onder meer de kassawagen, aanhangwagen en houten banken stallen. Tips kunnen naar algemenezaken@openluchttheatereibergen.nl of tel. 06-53327963.

Meer berichten