Zangeres Lilian Vieira te gast bij Jazz at Home

  Cultuur
Lilian Vieira brak in Nederland door met Zuco 103. Ze brengt haar versie van de samba soul bij Jazz at Home. Foto:
Lilian Vieira brak in Nederland door met Zuco 103. Ze brengt haar versie van de samba soul bij Jazz at Home. Foto: (Foto: )

EIBERGEN – Jazz at Home is in september van start gegaan met niemand minder dan Kim Hoorweg. De volgende editie is op dinsdag 16 oktober, Lilian Vieira is te gast tijdens de maandelijkse jazzavonden. Ze wordt muzikaal begeleid door de vaste basisbezetting Peter Beets, Marius Beets en Wim Holthaus.

Lilian Vieira is een Braziliaans-Nederlandse zangeres. Vieira werd geboren in Brazilië. In 1999 vertrok ze naar Nederland, waar ze een opleiding aan het Rotterdams Conservatorium afrondde. Daarna speelde ze in binnen- en buitenland in de bands Latin Power en Bacán.

In 1999 nam ze een nummer op met de jazzformatie Steq. Deze samenwerking beviel zo goed, dat ze Zuco 103 oprichtten. Het eerste album kwam uit op het Belgische label Crammed Disc en werd wereldwijd gedistribueerd. Sindsdien toert Zuco 103 wereldwijd.

Vieira vindt haar muzikale roots in de 'samba soul van de seventies'. Die jaren zijn de gouden jaren van Caetano Veloso, Gilberto Gil en Gal Costa. Daarnaast waren dit de jaren van dictatorschap, waar kritiek op de overheid in het geheim werd besproken. Muziek werd het ultieme communicatiemiddel. Lilian Vieira brengt haar eigen interpretaties van de samba soul.

Lilian Vieira en band betreden op dinsdag 16 oktober het podium van Jazz at Home gelegen aan de Kerkstraat 2. Er is alleen deurverkoop en kaarten kosten 10 euro. Het optreden begint omstreeks 20.30 uur en duurt tot ongeveer 23.00 uur.

Meer berichten