Tango Por Tres treedt zaterdag 29 september op in de theaterzaal van het Kulturhus in Ruurlo. Foto: Tysje Severens
Tango Por Tres treedt zaterdag 29 september op in de theaterzaal van het Kulturhus in Ruurlo. Foto: Tysje Severens

Dans en beluister de tango bij KunstKring Ruurlo

  Cultuur

Ruurlo - De Nederlands-Vlaamse tangobelofte trio Tango Por Tres treedt zaterdag 29 september op in de theaterzaal van het Kulturhus in Ruurlo. Violist Stephen Meyer, fluitiste Jacqueline van der Zwan en pianiste Anna van Nieukerken weten een sfeer te scheppen waarin Argentijnse oude en nieuwe tango's tot volledige expressie komen.

De drie musici zijn klassiek opgeleid aan de topconservatoria van Den Haag, Amsterdam en Brussel. Daarna verpandden zij hun hart aan de warmbloedige tango. De drie musici hebben intensief tangomuzieklessen gevolgd bij diverse Argentijnse meesters en aan de wereldmuziekafdeling van het Rotterdams conservatorium Codarts.

Wie de verleiding van de tango zelf wil ervaren, kan deelnemen aan een tangodans-workshop voorafgaand aan het concert. Deze wordt verzorgd door het danspaar Corina en Dave Mateman. Het Kulturhus in Ruurlo is gelegen aan de Nieuwe Weg 5. De workshop begint om 18.30 uur, het concert om 20.30 uur.

Kaarten à 17,50 euro kun je bestellen via www.kunstkringruurlo.nl/kaartverkoop. De workshop kost 12,50 euro p.p. Ook hiervoor kun je kaarten bestellen via bovengenoemde site. Wacht niet te lang met bestellen, want het aantal beschikbare plaatsen is beperkt.

Meer berichten