Logo berkelnieuws.nl


De wagen van Huttenstea tijdens een eerdere editie van het Rekkense corso.
De wagen van Huttenstea tijdens een eerdere editie van het Rekkense corso.

Droogte krijgt Rekkens corso er niet onder

  Cultuur

Rekken - Ondanks de droogte trekt woensdag 22 augustus vanaf half twee toch weer een bonte stoet van met dahlia's versierde wagens door Rekken. Twaalf wagens doen er mee aan het jaarlijkse corso, begeleid door zo'n dertig kleinere wagentjes.

Het 1.200 inwoners tellende Rekken is dan weer dagen en nachten in de weer geweest om deze creaties vorm te geven. Dit jaar moest door de droogte alles op alles worden gezet om aan de behoefte van bloemen te kunnen voldoen. Gebrek aan water in combinatie me de hoge temperaturen doet de planten natuurlijk geen goed. Mede dankzij plukkers in andere 'corsodorpen' is het toch gelukt er iets moois van te maken.

Naast het corso is er natuurlijk het School- en Volksfeest op de weide naast het dorp. De start van het corso is tegelijk de start van de feestelijkheden, die bestaan uit drie avonden feest in de tent voor jong en oud. Tevens is er op de vrijdagmiddag om 14.00 uur een seniorenmiddag. Als de ouderen de tent verlaten, is er daarna plek voor het voor het Bedrijvenuurtje, een nieuw initiatief voor en door ondernemers uit het dorp en directe omgeving.

Al die dagen is ook de al eerder geopende Dahliatuin bij de Piepermolen te bezoeken.

Meer berichten

Shopbox