Opentuinendag in Barchem en Ruurlo

  Cultuur
Hof te Ruurlo is 1.100 vierkante meter groot en ingedeeld door muurtjes en taxushagen en heeft diverse aparte doorkijkjes en hoekjes.
Hof te Ruurlo is 1.100 vierkante meter groot en ingedeeld door muurtjes en taxushagen en heeft diverse aparte doorkijkjes en hoekjes. (Foto: )

Ruurlo - Twee tuineigenaren in Ruurlo en Barchem stellen hun tuin opnieuw open voor tuinliefhebbers. Wees welkom in deze tuinen op zondag 19 augustus van 10.00 tot 17.00 uur. De tuinen zijn op 4,5 km afstand van elkaar. Het begint te nazomeren, maar er is veel te zien in deze tuinen, ondanks alle droogte. Sommige planten en bloemen beginnen nu pas te bloeien.

De tuin van Hermien en Bertus Bannink is een wat kleinere tuin, van ongeveer 850 vierkante meter. De tuin bestaat uit een voor- en een achtertuin, met elk een eigen sfeer. De belijning is strak, maar de beplanting uitbundig. Er zijn diverse gezellige zitjes en hoekjes. Ook wordt er gebruik gemaakt van eenjarigen, al dan niet in potten. In de nazomer bloeien er veel dahlia's. Locatie: Lochemseweg 6 in Barchem Entree: vrije gift.

De tuin van Marcel en Wim (Hof te Ruurlo, naast de molen Agneta) is 1.100 vierkante meter groot en ingedeeld door muurtjes en taxushagen en heeft diverse aparte doorkijkjes en hoekjes. Er staan veel verschillende, vaak bijzondere planten in de cottageachtige tuin, waaronder 575 verschillende soorten hosta's. Elke millimeter is benut: waar planten staan heeft onkruid minder kans. Veel planten staan in potten, zodat er leuk mee geschoven kan worden. Ook zijn er vijvers en zijn er terrassen en bankjes, zodat men de tuin op diverse plekken kan bekijken. Locatie: Borculoseweg 40 in Ruurlo. Entree: vrije gift.

De tuinen zijn beperkt toegankelijk voor rolstoel, rollator en kinderwagen. 

Info over beide tuinen: www.hofteruurlo.nl

Meer berichten