Foto: Loon- en grondverzetbedrijf Groot Zevert B.V.

Traditioneel volksfeest met zeskamp

  Cultuur

door Volksfeestvereniging

BELTRUM -  De 72ste editie van de Kermis voor Beltrum staat gepland op zondag 5, maandag 6 en dinsdag 7 augustus. Bij het traditionele volksfeest is ook een zeskamp.Als thema wordt er dit jaar Kermis en Kunst gepresenteerd op het mooie feestterrein bij café Halfweg. "Een thema dat zal worden uitgedragen tijdens de kinderspelen, op het feestterrein en natuurlijk tijdens de buurtspelen en de optocht," aldus een woordvoerder.

"Op zondagochtend is er naast de sportactiviteiten en de sterrit/tourtocht ook voor de kinderen een mooi programma in elkaar gezet. De kinderen kunnen lekker schilderen, graffiti spuiten en zelfs een auto schilderen."

Op maandag 6 augustus zal er door twaalf teams worden deelgenomen aan de buurtspelen. Zij zullen allen tijdens de optocht al worden gejureerd op het uitdragen van het thema Kermis en Kunst. Hierna zal burgermeester Joost van Oostrum van Berkelland op het feestterrein de kermis openen en kunnen de buurtspelen beginnen. "Dit jaar is er weer een echte zeskamp, want in plaats van vijf zijn er deze keer zes onderdelen. Daarom heeft dit onderdeel een nieuwe naam gekregen," zegt de woordvoerder. Vijf spellen vinden er buiten naast het feestterrein plaats, spellen met een titel als 'Holl mien de kwaste effen vaste' of 'Kunst- en vliegwerk'. "Het zesde, misschien wel beslissende spel spelen wordt om 13.00 uur in de tent gespeeld. Dit zal een soort BuurtBattle worden, dus iedere buurtgenoot kan hieraan meedoen." Zoals vanouds is er op dinsdag het kermisontbijt voor de hele bevolking gevolgd door de vogelschieten en gooien.

Drie dagen feest
"Kermis Voor Beltrum betekent nog elk jaar drie dagen feest," vertelt de woordvoerder. Drie dagen vermaak voor de kinderen met attracties zoals botsauto' s en de draaimolen en drie avonden feest in de tent met een liveband. Dit feest laat zien waar een kleine gemeenschap groot in kan zijn."

Meer berichten