Anny Rensink vindt het schilderen van stillevens het leukste
Anny Rensink vindt het schilderen van stillevens het leukste (Foto: Anny Rensink)

Met andere ogen kijken naar dingen

  Cultuur

GEESTEREN / BORCULO -  Anny Rensink uit Geesteren (Gld) exposeert nog tot en met 31 augustus haar schilderijen in de Joriskerk in Borculo. "Zij mocht altijd al graag met potloden, verf en papier bezig zijn," vertelt een woordvoerder. "Maar door haar drukke baan ontbrak haar de tijd om te schilderen."

"Daar kwam in 2013 verandering in. Toen ze minder ging werken, nam ze schilderles bij de kunstschilder Henk Mulder uit Holten en dat doet ze nog steeds. Ze werkt het liefst met olieverf op mdf-materiaal. Het schilderen van stillevens vindt Anny bijzonder leuk, maar andere genres, zoals vergezichten, strand, kleinkinderen enzovoort heeft ze ook in haar collectie. Ze haalt haar inspiratie vooral uit dingen die ze ziet en vastlegt op foto, zoals mooie plekjes in de vakantie, bloemen, dieren, mensen uit ander culturen. Als Anny schildert kijkt ze met andere ogen naar de dingen en geniet ze van hun schoonheid."

Realistisch
'Kijken' is een kreet die op les vaak voorbij komt. "Anny probeert dan ook zo realistisch mogelijk te schilderen wat ze ziet.
Kijken van een afstand doet Annie regelmatig naar het schilderij waar ze mee bezig is. Op die manier kan ze zien of de verhoudingen en de kleuren kloppen." In 2015 heeft Anny Rensink meegedaan aan de kunstroute in Geesteren en in 2016 heeft ze geëxposeerd in Zorgcentrum De Hoge Weide in Lochem.

Geschiedenis
In de consistoriekamer is een tentoonstelling ingericht over de geschiedenis van de Joriskerk met foto's en teksten. Bezoekers kunnen zien wat er met en in de eeuwenoude Joriskerk is gebeurd.

Orgelspel
Op de zaterdagen 28 juli, 4 en 18 augustus wordt het orgel in de kerk bespeeld door organisten uit de omgeving.

Openingstijden
Op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag van 14.00 tot 16.30 uur zijn bezoekers welkom in de Joriskerk.

Meer berichten