De organisatoren van de Borculose Boekenmarkt: Gerrit Urbaan, Fred Geerligs en Ria Lusink (vlnr).
De organisatoren van de Borculose Boekenmarkt: Gerrit Urbaan, Fred Geerligs en Ria Lusink (vlnr).

Boekenmarkt maakt doorstart dankzij opvolgers Ria, Fred en Gerrit

  Cultuur

De drijvende krachten van de Borculose Boekenmarkt stoppen er na een kwart eeuw mee. Het is tijd voor nieuw elan zeggen Ria Lusink, Fred Geerligs en Gerrit Urbaan. Ze willen het stokje graag overgeven. Er hebben zich zelfs al opvolgers gemeld. "Het zou doodzonde zijn als er een eind komt aan dit mooie evenement." Vorige week kwam Ria al aan het woord in deze krant, dit keer gaat het over de kracht van het driemanschap en over de markt zelf, die komende vrijdag wordt gehouden.

BORCULO – De Borculose Boekenmarkt wordt op vrijdag 20 juli voor de 25e keer gehouden. Van 10 tot 16 uur zijn liefhebbers van harte welkom in de Weverstraat in het hart van Borculo.

Bezoekers hebben de keuze uit duizenden boeken in alle genres. Het grote aanbod in combinatie met de gemoedelijke sfeer vormt de kracht. Kleinschalig, sfeervol en professioneel, daar staat het boekenfestijn om bekend. De organisatie heeft haar zaakjes goed voor elkaar. "We hebben alle drie ons eigen takenpakket. Een goede afstemming doet de rest. Het verloopt altijd zonder problemen. Er is in die 25 jaar echt iets bereikt en daar zijn we best trots op." De organisatie wil de buurtbewoners van de Weverstraat bedanken voor hun sportieve medewerking in de afgelopen jaren.

De Borculose boekenmarkt is wederom volgeboekt. Dat betekent de aanwezigheid van zo'n veertig kramen en verschillende handelaren uit het hele land. Standhouders en belangstellenden zijn enthousiast over het brede aanbod, zoals literatuur, romans, jeugdboeken, themaboeken, streekromans, sportboeken, strips, misdaadromans en geschiedenisboeken. Daarbij worden soms verrassende vondsten gedaan. Op de dag van de Borculose Boekenmarkt gaat de route van de laatste dag van de Fietsvierdaagse door het centrum van Borculo. "Kunnen de fietsers mooi even uitrusten, terwijl ze tussen de boeken neuzen", lacht het drietal.

De Borculose Boekenmarkt wordt georganiseerd door Stichting Promotie Borculo (SPB) onder de vlag van de Borculose Ondernemersvereniging (BOV). De grondleggers Ria Lusink, Fred Geerligs en Gerrit Urbaan verwachten dat het evenement ook zonder hen een vervolg krijgt. "Er zijn gelukkig enkele gegadigden die zich hebben gemeld om het stokje over te nemen. Meer helpende handen zijn echter altijd welkom." De toekomst van de markt lijkt daarmee gewaarborgd.

Meer berichten