Archieffoto: Frans Nikkels / TC Tubantia
Archieffoto: Frans Nikkels / TC Tubantia

Vernieuwde Dorpskerk Ruurlo rijp voor vleugel

  Cultuur

RUURLO – Een aantal Ruurloërs heeft het initiatief genomen om in de Dorpskerk een vleugel te plaatsen. Daartoe werd het Vleugelfonds Ruurlo opgericht, dat als doel heeft een bedrag van 15.000 euro bij elkaar te krijgen voor een goede gebruikte vleugel. De eerste 3.500 euro is inmiddels binnen.

De Dorpskerk van Ruurlo is ingrijpend verbouwd. De vernieuwde kerk krijgt een nog belangrijkere plaats in het dorp. Het gebouw is geschikt gemaakt voor een breed gebruik. Natuurlijk blijft het de kerk van de Protestantse Gemeente Ruurlo-Barchem, maar naar verwachting zullen ook velen van buiten de kerk de charme van het gebouw ontdekken. Met name koren en orkesten zijn van harte welkom. Dan is een vleugel natuurlijk bijzonder welkom. Via het Vleugelfonds Ruurlo kunnen bedrijven en particulieren de aankoop van de vleugel in de Dorpskerk dichterbij brengen. Enkele hoofdsponsors hebben zich al gemeld. Wie iets wil weten over de ondersteuning van het Vleugelfonds kan mailen naar vleugelfondsruurlo@gmail.com of bellen met 06 45 73 69 57. Dan ontvangt men de informatiefolder.

In het Comité van Aanbeveling zitten J.D.C. baron van Heeckeren van Kell, mr. H.L.M. Bloemen, oud-burgemeester van Berkelland, en mevrouw W. Nijen Es, voorzitter van de Oranjevereniging Ruurlo. Vanaf 21 juli is de kerk elke zaterdag van 13.30 tot 16.00 uur geopend.

Meer berichten