De dansers van Studio De Gaard gaven zaterdag voor een uitverkochte Van Gellicumzaal een voorstelling die liep als een trein.
De dansers van Studio De Gaard gaven zaterdag voor een uitverkochte Van Gellicumzaal een voorstelling die liep als een trein.

De Gaard danst zich van Neede naar Antwerpen

  Cultuur

Neede - De jeugdige Theaterdansers van Studio De Gaard gaven zaterdagavond voor een uitverkochte Van Gellicumzaal in Neede een voorstelling die liep als een trein.

Tijdens een treinreis van Station Neede Centraal naar Antwerpen dansten vier leeftijdsgroepen veertien dansen in verschillende stijlen. Samen beeldden die het verhaal uit van een enerverende reis. Want wie reist, kan medepassagiers ontmoeten, genieten van een goed boek of zo maar een beetje kijken en denken. Wie reist, kan daarom verhalen vertellen en deze avonturen werden door de dansers uitgebeeld. Het publiek ontmoette onder ander Harry Potter, aanschouwde liefdesverdriet en zag de gevolgen van jaloezie. En door een vertraging miste één meisje bijna haar danswedstrijd in Antwerpen. Maar dankzij een jurylid dat ook in de trein zat kon de dans in de hal van het Belgische station worden uitgevoerd als een flash mob, waarbij er hulp kwam van alle dansers.

Met De Gaard Danst Express sloot Studio De Gaard uit Neede het dansseizoen voor de jeugd af. De choreografieën en de dansen zijn gemaakt en ingestudeerd door Karien Polman, Nora Deczki, Yfke Gordijn en Hanneke Wamsteeker. Een gastrol was er voor Hessel Schelffer

Meer berichten