Een keer wat anders: mannen die voor een etalage staan te kijken. Het betreft hier dan ook niet de laatste mode, maar kunst van lokale kunstenaars.
Een keer wat anders: mannen die voor een etalage staan te kijken. Het betreft hier dan ook niet de laatste mode, maar kunst van lokale kunstenaars.

Kijken naar kunst in Ruurlose etalages

  Cultuur

Het centrum van Ruurlo is van vrijdag 13 juli tot en me donderdag 16 augustus verfraaid met een expositie van schilderijen, keramiek, beelden, textiel en foto's van kunstenaars uit Ruurlo en omgeving. De officiële opening van deze KijkKastKunstRoute is op vrijdag 13 juli om 16.30 uur in het Kulturhus aan de Nieuwe Weg 5.

Ruurlo - Voor de 14e keer organiseert de werkgroep 'Exposities' van de KunstKring Ruurlo met medewerking van een groot aantal ondernemers de KijkKastKunstRoute. Winkeliers geven hiermee elke passant, dorpsbewoner en toerist, letterlijk een inkijkje in de artistieke wereld van Ruurlose kunstenaars, amateur of professional. De kunst hangt of staat in de etalages van de betrokken ondernemers.

Nieuw in de opzet is dat tegelijktijdig met de kunstroute door het dorp, ander werk van de deelnemende kunstenaars is te zien in een speciale expositie in het Kulturhus. Op de bovenverdieping is een overzichtstentoonstelling ingericht met werk van alle deelnemende kunstenaars. Dit geeft een fraai en volledig beeld van de grote variëteit aan kunstuitingen. Het Kulturhus is geopend op werkdagen van 9 tot 17 uur.

De routekaart is vanaf 12 juli verkrijgbaar bij de VVV en de bieb.

Meer berichten