De allegorische optocht telt dit jaar maar liefst 13 wagens. Muziekkorpsen Amicitia, Volharding en Excelsior zorgen voor gezellige klanken.
De allegorische optocht telt dit jaar maar liefst 13 wagens. Muziekkorpsen Amicitia, Volharding en Excelsior zorgen voor gezellige klanken.

Vier dagen feest in oranjegekleurd Geesteren

  Cultuur

Geesteren - Op donderdag 5 juli starten de festiviteiten voor het honderdjarig bestaan van Oranje Vereniging Geesteren. Alle festiviteiten vinden plaats op het feestterrein Weide Reurslag op de hoek Morsweg en Keistraat. Alle vier feestelijke dagen is de entree gratis.

De afgelopen maanden zijn alle buurten druk bezig geweest met het bouwen van een wagen of hebben deelgenomen aan de voorbereidingen op het openingsspektakel, de speciaal door Betsie Ooink voor Geesteren geschreven revue 'Altijd weer in Geesteren'. Een voorstelling met zang, dans en sketchjes over en door Geesternaren. Aanvang: 19.45 uur. Na afloop van de revue treedt de bekende band Ghost Town op onder leiding van frontman Gerben Kor. De dresscode voor die avond is oranje. Wie wint de prijs voor de mooiste, meest originele kledij? De buurten kunnen zich dan ook buigen over de vragen van de hersengymnastiek.

Vrijdag 6 juli is er 's morgens de miniplaybackshow vanaf 9.30 uur voor en door kinderen van basisschool De Keikamp, hun ouders, broertjes, zusjes, opa's en oma's. 's Middags om 14.00 uur treedt het bekende Brook Duo op met hun nieuwe show. De avond start om 20.00 uur met het bekende vogelschieten en -gooien, muzikaal ondersteund door de band Verdan, gevolgd door een spetterend optreden van de Disco Kings. Die begonnen rond 22.15 uur koninklijke herrie te produceren.

Op zaterdagmorgen wekken de reveille-blazers de inwoners middels hun traditionele rondgang door het dorp, 's middags gevolgd door de allegorische optocht met maar liefst 13 wagens en de medewerking van de muziekkorpsen Amicitia, Volharding en Excelsior. Aanvang is om 14.00 uur.

De optocht eindigt bij de feestweide, waar vanaf 16.00 uur verschillende activiteiten plaatsvinden voor jong en oud en met medewerking van de Scouting en Oerdorp. Van kabelbaan tot draaimolen en van pannenkoeken bakken tot wijn- en bierproeverij. En dit alles wordt feestelijk omlijst door een optreden van de Pianoco's. 's Avonds wordt de dag afgesloten met een spetterend optreden van de bekende coverband Crystal Dream. Aanvang 22.30 uur.

Op zondag is er allereerst vanaf 10.30 uur de feestelijke tentdienst waarin ds. Henriëtte Bouwman zal voorgaan. Gospelkoor Say Yes uit Zwartebroek o.l.v. Wilma Bouwman zorgt voor muzikale ondersteuning. Na afloop is er gelegenheid tot koffie drinken. Om 12.00 uur verzorgt muziekvereniging Amicitia een optreden.

Tijdens de pauze en het tweede deel van het optreden van Amicitia zijn er gratis broodjes warm vlees voor de inwoners van Geesteren. Dan is het feest nog niet ten einde, want van ongeveer 14.30 tot 19.00 uur treedt de band Free Willy op.

Meer berichten