RU Kiddin met zangeres Ellen ter Braak is een van de optredende bands. Foto: Wouter Loeve
RU Kiddin met zangeres Ellen ter Braak is een van de optredende bands. Foto: Wouter Loeve

Tributebands zorgen voor reuring in Muziekkoepel Neede

  Cultuur

Neede - Uit de Muziekkoepel in Neede komen zaterdag 7 juli bekende klanken van populaire bands. Onder de noemer Rock in de Koepel kunnen muziekliefhebbers genieten van de grandioze muziek van Anouk, AC/DC en Kiss. Dit avondje rockmuziek wordt verzorgd door de Stichting Reuring in de Koepel.

Anouk, AC/DC en Kiss komen niet echt zelf, maar ze worden voor de gelegenheid vervangen door de beste tribute-bands. De muzikanten, zangers en zangeressen zijn nauwelijks van het origineel te onderscheiden en bieden dezelfde muzikale kwaliteit en evenveel kostelijk vermaak.

Kissterious is 'made for lovin' you' en speelt de zalen in Nederland plat. "Je wilt het beste, dus je krijgt het beste", zegt Kissterious over hun optredens. De band neemt het publiek mee naar de hoogtijdagen van de Glamrock en wie Kiss kent, weet dat je naast stevig rockende hitmuziek ook een verbazingwekkende show kunt verwachten en die show komt er dus ook in Neede. De leden van de band zijn daarbij, op de zo voor Kiss typerende wijze beschilderd en uitgedost.

In haar hit RU Kiddin' Me, vraagt Anouk zich af "Wat zij heeft, dat ik niet heb". Deze tekstregel kan niet slaan op zangeres Ellen ter Braak van RU Kiddin', want zij heeft het allemaal: Een dijk van een stem, een stevige performance en zeker ook een geweldige band. Tijdens hun optreden in Neede zullen vele bekende hits van Anouk worden gespeeld.

Classic Rock en The Marshalls zijn synoniem. Tien jaar geleden toen nog bijna niemand het woord tributeband kende slingerden ze de hits van hun grote voorbeelden al het publiek in. De Marshalls bestaat uit gelouterde Achterhoekse muzikanten die al tien jaar met elkaar optrekken, maar ook al voor die tijd hun sporen tijdens vele muziekoptredens hebben achter gelaten. Tijdens Koepel Rock zetten ze een stevige set neer met AC/DC-klassiekers.

Het concert begint om 19.30 uur en is gratis toegankelijk. Het evenement gaat overigens alleen door wanneer het weer goed genoeg is.

Met het optreden van deze drie bands sluit de stichting Reuring in de Koepel haar derde seizoen af, met het voornemen om ook in de zomer van 2019 weer een aantal concerten te organiseren en zo de muziekkoepel de plaats in het dorp te geven die het toe komt.  

Meer berichten