De eerste editie van 'Eten verbindt' georganiseerd door Eetgroep Rekken op 5 juni was een succes. Foto: Jaqueline Knappstein
De eerste editie van 'Eten verbindt' georganiseerd door Eetgroep Rekken op 5 juni was een succes. Foto: Jaqueline Knappstein

Schuift Rekken ook op 3 juli weer massaal aan?

  Cultuur

Rekken - De eerste editie van 'Eten verbindt' georganiseerd door Eetgroep Rekken op 5 juni was een succes. De organisatoren hopen dat het op dinsdag 3 juli net zo'n feest wordt.

Op dinsdag 5 juni was in dorpshuis Den Hof voor 25 Rekkenaren de tafel feestelijk gedekt. Koks Maria, Chris, Charon, Marco en Jacqueline kregen na afloop een welverdiend applaus. De Eetgroep Rekken is een initiatief van een aantal Rekkenaren, die pleiten voor meer verbinding in het dorp, in samenwerking met Belangenvereniging Rekken.

Gastvrouw Marianne Blaauboer: "Eten is meer dan smikkelen, het gaat ook om het kennismaken met onbekenden en het ervaringen uitwisselen. Dat is het idee achter deze voorlopig maandelijkse eetgroep."

Voor veel 'avondeters' was 's middags warm eten even wennen, maar als de sfeer en de kwaliteit van het eten op dit niveau blijft, gaat het middagje 'Eten verbindt' van Eetgroep Rekken een blijvertje worden, verwacht Blaauboer. Vanaf oktober wordt er vier keer een avonddiner uitgeprobeerd. Dan kunnen ook mensen die overdag werken aanschuiven.

Op 3 juli kan er tegen betaling van 7,50 euro weer om 12.30 uur worden aangeschoven voor een driegangenmenu.

Inschrijven kan onder meer via een mailtje: blaauboervendrig@gmail.com of tel 0545-431633/06-42649336

Meer berichten