Eibergse Marit van der Lei met New Cool Collective in Spieker

  Cultuur

EIBERGEN – New Cool Collective is sinds kort in het bezit van een Edison voor Big Band. Neem daarbij de uitgave van het nieuwe album Electric Monkey Sessions 2 en het belooft op zaterdag 23 juni een memorabele muzikale avond te worden in het Het Spieker in Eibergen.

In het voorprogramma staat Marit van der Lei met haar band Nextet. Ook van der Lei is bezig met haar albumrelease en laat haar geboorteplaats graag kennismaken met de muziek van het album 'In Other Words'.

De geboren Eibergse studeerde eerst viool en piano. Dat ging haar uitstekend af, maar toen ze haar stem ontdekte, sloeg ze een andere weg in.

Gerijpt en gekneed in masterclasses van Fay Claassen, Kenny Werner en Bob Mintzer ontwikkelde ze zich tot een jazzzangeres van niveau. Ze won de 'Keep an Eye-award' voor aanstormend talent. Haar debuut-cd is een goed begin, waarop bepaald geen half werk wordt geleverd. De jonge zangeres Marit van der Lei moet haar muzikale licht hebben opgestoken bij zangeres Flora Purim: ze zingt laag en vrijwel zonder vibrato.

Marit van der Lei en New Cool Collective staan op zaterdag 23 juni aanstaande op het programma bij Het Spieker. Een initiatief van Irish Pub Home. Kaarten zijn te koop via www.theaterberkelland.nl voor 23,00 euro. Voor meer informatie bekijk de Facebookpagina van Jazz at Home.

Meer berichten
Shopbox