Crescendo Neede treedt zaterdagavond op in of bij Het Assink lyceum.
Crescendo Neede treedt zaterdagavond op in of bij Het Assink lyceum. ( )

Crescendo: 'Wat van ver komt is lekker, maar buurorkest kan ook lekker zijn'

  Cultuur

Neede - Zoals elk jaar op of rond de langste dag van het jaar verzorgt Crescendo Neede haar midzomeravondconcert. Dit jaar zal dat zijn op zaterdagavond 23 juni bij Het Assink lyceum aan de Julianastraat 12 in Neede

De Drumfanfare van Crescendo zal voorafgaand aan het concert een rondgang verzorgen door de straten rond het Assink en de mensen verwelkomen bij de aanvang van het concert om 19.00 uur.

De jeugd van Crescendo zal onder leiding van Rianne Damhuis het concert openen. Alle jeugdafdelingen van Crescendo zullen van zich laten horen. De blokfluitgroep, de samenspelgroep, het leerlingenorkest en de jeugdslagwerkgroep. Apart, maar ook samen hebben ze een leuk programma ingestudeerd.

Daarnaast laten ook de kinderen van de leerorkesten onder leiding van Maartje Zomer horen wat ze het afgelopen jaar hebben geleerd.

Het orkest van Excelsior Gelselaar onder leiding van Marc ten Bruil geeft deze avond een optreden met 'luchtige muziek'. Crescendo heeft vaak meespelende gasten tijdens haar midzomeravondconcert. Miranda Konniger namens Crescendo ligt een tipje van de sluier op: "Wij zijn heel blij dat dit jaar het orkest van Excelsior Gelselaar onze gast wil zijn. Het gezegde is misschien 'wat je van ver haalt is lekker', maar wij zoeken graag verbinding met onze buurorkesten."

Het orkest van Crescendo onder leiding van Hans Schippers zal het concert afsluiten. Tijdens dit optreden kan de bezoeker onder meer luisteren naar de Sonata for Flute van Francis Poulenc met als solist Kirsten Hietland. Crescendo zal haar bij dit stuk ook begeleiden tijdens haar D-examen dwarsfluit op dinsdag 26 juni.

Het concert op zaterdag 23 juni begint om 19.00 uur. "Wij hopen het concert buiten te kunnen geven, maar als het regent of hard waait gaan we naar binnen."

De vrijwilligers van de Dr. van Gellicumzaal zorgen voor een drankje. Er zijn stoelen aanwezig, maar zelf een stoel meenemen mag natuurlijk ook.

Het tijdschema in een notedop:

Rondgang DFC: 18.15 uur
Jeugd Crescendo: 19.00 uur
Excelsior Gelselaar: 20.15 uur
Crescendo Neede: 21.25 uur

Meer berichten
Shopbox