Penningmeester Jan Willem de Wijs maakte het goede nieuws bekend.
Penningmeester Jan Willem de Wijs maakte het goede nieuws bekend.

Borculose synagoge uit de schulden na benefietdiner

  Cultuur

Borculo - Met het benefietdiner dat de Stichting Synagoge Borculo op maandag 4 juni verzorgde is het laatste deel van de benodigde 33.000 euro opgehaald. Hiermee kan de stichting de hypothecaire schuld aflossen, die ontstaan was door de noodzakelijke renovatie van de synagoge van enkele jaren geleden.

Het diner werd gehouden in Restaurant Peters. Lokale ondernemers waren uitgenodigd om deel te nemen aan het diner en een financiële bijdrage te leveren. Hieraan was in grote getale gehoor aan gegeven. De gangen van het diner werden afgewisseld met een aantal interessante sprekers zoals oud-minister Henk Kamp, Helma Coolman van de NOS en cultuurhistoricus Jaap Nijstadt uit Gelselaar.

Leerlingen van AOC Oost locatie Borculo hadden de zaal prachtig aangekleed met bloemstukken. Als eregast was aanwezig de Amerikaanse arts David Lowenberg. Zijn vader woonde in Borculo en overleefde zeven concentratiekampen.

Aan het eind van de avond werd het resultaat bekendgemaakt door de penningmeester van de stichting, Jan Willem de Wijs. Met de netto opbrengst van het diner, vier grote donaties van lokale ondernemers en een bijdrage van David Lowenberg kan de hypothecaire schuld volledig worden afgelost.

Het gebouw is gered voor de toekomst en het bestuur heeft nu de financiële armslag om vaker activiteiten te organiseren.

Meer berichten