Haarlo twee dagen in teken van kunst

  Cultuur
Een bijzonder kunstwerk dat tijdens Moment voor Kunst in Haarlo te zien zal zijn is de pyralisk. Een stalen obeliskvormige stellage, waaraan 40 kunstuitingen bevestigd zijn.
Een bijzonder kunstwerk dat tijdens Moment voor Kunst in Haarlo te zien zal zijn is de pyralisk. Een stalen obeliskvormige stellage, waaraan 40 kunstuitingen bevestigd zijn.

Haarlo - Voor de tweede keer vormen De Kluntjespot en Kulturhus 't Stieltjen in Haarlo het middelpunt van kunstevenement 'Moment voor Kunst'. Op beide pinksterdagen worden de beide gebouwen en het ertussen liggende terrein van 11.00 tot 17.00 uur bezet door veertig kunstenaars.

Sommige kunstenaars hebben ervoor gekozen alleen werk te tonen in de expositie, maar een groot aantal kunstenaars wilde ook zelf actief aanwezig zijn op het Kunstplein om met de bezoekers over hun werk te praten en hen te tonen hoe ze werken. Sommigen zullen zelfs aan belangstellenden de gelegenheid bieden om zelf ook eens te proberen en te voelen hoe het is om met bepaalde materialen bezig te zijn. Het is juist deze communicatie over en weer tussen de kunstenaars en kunstliefhebbers die kunstkring B-Art zo belangrijk vindt. Op de website van Kunstkring B-Art is te zien wie het zijn en wat ze zoal te bieden hebben. Het zijn bekende namen van plaats- en streekgenoten, maar ook namen van kunstenaars die, gelokt door de goede reacties van de eerste keer, zich dit jaar voor het eerst in Haarlo willen presenteren.

Nieuw is de aanwezigheid van enkele dichters, die op ter plekke aangegeven tijden in De Kluntjespot zullen voordragen uit eigen werk. Op zondagmiddag zal de vaste organist van De Kluntjespot het monumentale kabinetorgel en het jongere grotere orgel bespelen.

Een bijzonder kunstwerk dat tijdens Moment voor Kunst in Haarlo te zien zal zijn is de pyralisk. Een stalen obeliskvormige stellage, waaraan 40 kunstuitingen bevestigd zijn. Ze werden gemaakt door 20 kunstenaars uit Nederland, België en Duitsland. Meer info op

www.kunstkringbart.com

Meer berichten