In twee lessen leer je, naast veel technische kennis, al doende hoe je een schilderij opzet en afmaakt.
In twee lessen leer je, naast veel technische kennis, al doende hoe je een schilderij opzet en afmaakt.

Snuffelcursus schilderen met olieverf bij KunstKring Ruurlo

  Cultuur

Je hoeft nog niets te kunnen. Als je al enige ervaring hebt, is dat mooi meegenomen. Dat is de beginsituatie voor hen die een schildercursus willen volgen waar het net even anders gaat. De Kunstkring Ruurlo organiseert deze kortdurende, uit twee avonden bestaande cursus op donderdag 24 en 31 mei van 19.30 tot 22.00 uur. Cursusleider is Peter-Frans de Graaf. Met deze kunstenaar is de kunstkring al enige jaren succesvol verbonden. Plaats van handeling is het atelier van de kunstkring in het Kulturhus aan de Nieuwe Weg 5 in Ruurlo. Door KunstKring Ruurlo

Ruurlo - In twee lessen leer je, naast veel technische kennis, al doende hoe je een schilderij opzet en afmaakt. Geschilderd wordt met behalve de klassieke olieverf, ook met de moderne watervermengbare variant. Hoe werkt olieverf? Wat als je er allergisch voor bent? Hoe pak je het aan? Waarmee moet je schetsen? Wat is het verschil tussen olie op papier, board, katoen of linnen? Welke kwasten heb je nodig? Hoe kom ik tot een goed resultaat?

Op al deze vragen gaat Peter-Frans de Graaf in. Al sinds 2015 is deze kunstenaar als docent aquarelschilderen en schilderen met acryl aan de KunstKring Ruurlo verbonden. Heel veel cursisten heeft hij hun talent leren ontdekken, gebruiken en ontwikkelen.

Peter-Frans de Graaf studeerde publiciteitsvormgeving, illustratie- en boekverzorging aan de kunstacademie in Kampen. Hij is ook eerstegraads docent tekenen met als specialisatie tekenen, schilderen en grafische technieken. Al twintig jaar geeft hij les in diverse technieken, maar hij is ook sinds 1993 actief als beeldend kunstenaar. Hij stelt zijn werk regelmatig tentoon in binnen- en buitenland.

Peter-Frans de Graaf schildert het Hollandse landschap met olieverf, gouache en aquarel. Hij probeert klassieke tradities met hedendaagse ontwikkelingen te verbinden en geeft dat vorm in landschappen die de tegenstelling tussen abstractie en figuratie, tussen expressie en impressie overstijgen.

De kosten voor de twee avonden bedragen voor niet-leden 55,00 euro. Leden van de KunstKring Ruurlo betalen 52,80 euro, inclusief materiaal.

Meer informatie over de cursus is te verkrijgen bij bij Lieneke Tanis via tel. 06 51609497 of per mail: cursusadministratie@kunstkringruurlo.nl. Meer weten over de lessen en over KunstKring Ruurlo? Ga naar:

www.kunstkringruurlo.nl/cursussen

Meer berichten