De Boekenmarktcommissie van  Excelsior Gelselaar is er weer klaar voor.
De Boekenmarktcommissie van Excelsior Gelselaar is er weer klaar voor.

Excelsior zoekt spullen voor boeken- en speelgoedmarkt

  Cultuur

Voor de tiende keer houdt muziekvereniging Excelsior Gelselaar een boeken- en speelgoedmarkt. Om in juli voor elk wat wils te kunnen bieden, gaan de enthousiaste commissieleden zaterdag 19 mei op pad om boeken, tijdschriften, strips, lp's, cd's, puzzels en kinderspeelgoed op te halen.

Gelselaar - In de jaren negentig van de vorige eeuw hield Excelsior een aantal grote rommelmarkten. Meubels en kramen stonden opgesteld door het hele dorp en tientallen vrijwilligers waren present om de spullen aan de man te brengen. In het voormalige schoolgebouw en later in een deel van het 'pand van de schoenmaker' aan de Diepenheimseweg runde de muziekvereniging een van de eerste kringloopwinkels in de regio. Nadat het laatste pand van eigenaar wisselde, ging de vereniging terug naar de basis met een rommelmarkt tijdens de Ganzenmarkt. Omdat er meer kringloopwinkels kwamen en ook Marktplaats opkwam, werd besloten het assortiment te beperken.

Bij het sorteren en op de verkoopdag wordt de commissie geholpen door vrijwilligers. Dat zijn niet alleen leden van Excelsior, maar wel al jarenlang dezelfde mensen. Artikelen die niet verkocht zijn, worden een maand later weer te koop aangeboden tijdens de plattelandsmarkt bij Erve Brooks.

Iets aan te bieden? Bel Han Rouhof via tel. 06-50836886 of mail: excelsiorgelselaar@online.nl.

Meer berichten