Bijzondere foto's Holterhoek in Meergaarden

  Cultuur

Eibergen - In de Meergaarden is een foto-expositie ingericht door Willy Gelinck en Dick Lammers met foto's die een mooi beeld geven hoe men in de afgelopen honderd jaar leefde in de buurtschap Holterhoek.

In 2017 bestond de Volksfeestvereniging Holterhoek 100 jaar en deze expositie maakte onderdeel uit van de festiviteiten die ter gelegenheid van dit jubileum plaatsvonden. De foto's geven een mooi beeld van hoe men leefde en het land bewerkte en van de tradities in de soms grote gezinnen. Tevens zijn er zeldzame foto's te zien, zoals van Christina Karnebeek-Backs ofwel Chrissemeuje, die in 1958 de oudst bekende persoon ter wereld was. Ze overleed een jaar later op 110-jarige leeftijd. De foto's zijn tot eind mei in de Liviolocatie te zien.

Daarna komen er andere Holterhoekse foto's te hangen, zodat de gehele buurtschap aan bod komt. Belangstellenden kunnen dagelijks terecht in De Meergaarden aan de Willem Sluijterstraat 6 in Eibergen.

Op de onderste foto (vlnr) Willy Gelinck, mevrouw Floors en Dick Lammers. Op de foto boven dezelfde mevrouw Floors (rechts) met haar familie.

Meer berichten