Kinderzwerfboek wil alle kinderen de mogelijkheid bieden om leuke boeken te lezen.
Kinderzwerfboek wil alle kinderen de mogelijkheid bieden om leuke boeken te lezen.

Pak een boek of laat er een achter bij Koppie Koppie in Eibergen

  Cultuur

Sinds kort is er bij Koppie Koppie, praktijk voor leerbegeleiding aan de Warfslatweg 6 in Eibergen een Kinderzwerfboekstation te vinden, een kast vol met kinderboeken.

Eibergen - Je kan hier een boek uitzoeken om thuis te lezen en daarna weer 'uit zwerven te sturen'. Of je kan een eigen boek brengen, dat een ander kind mag lezen. Er zijn ook zwerfstickers te vinden, die je op het boek kan plakken, zodat jouw boek een echt zwerfboek wordt. Je kan de reis van het boek volgen door het aan te melden via de website van kinderzwerfboeken.

Kinderzwerfboek is een initiatief van het Nationaal Fonds Kinderhulp. Kinderzwerfboek wil alle kinderen de mogelijkheid bieden om leuke boeken te lezen. Het idee is simpel: kinderboeken met een zwerfsticker worden overal achtergelaten. Kinderen mogen ze gratis meenemen om te lezen. Daarna laten ze het boek weer zwerven. Bijvoorbeeld op de kinderboerderij, in Kinderzwerfboek-stations, wachtruimtes, buurthuizen, noem maar op. Voor meer informatie en het bestellen van zwerfstickers: www.kinderzwerfboek.nl

Meer berichten