De Berkellandse koks die meedoen aan de Berkellandse Kookbattle weten sinds vrijdag wat voor vlees ze in de kuip hebben.
De Berkellandse koks die meedoen aan de Berkellandse Kookbattle weten sinds vrijdag wat voor vlees ze in de kuip hebben.

Team Eibergen bereidt hoofdgerecht in Berkellandse Kookbattle

  Cultuur

'Make food, not war' is de slogan van de alweer derde editie van de Berkellandse Kookbattle die op vrijdag 20 april in Eibergen wordt gehouden. Vier kookteams uit Ruurlo, Eibergen, Borculo en Neede gaan die dag strijden om de felbegeerde kookbokaal in Centrum Goud in Eibergen. Horecaondernemers uit Eibergen, Borculo, Ruurlo en Neede vormen zelf hun keukenbrigade en krijgen een pittige kookopdracht, waarbij ze gebruik moeten maken van bepaalde ingrediënten. Deze werden vrijdag bekendgemaakt.

Eibergen - Onder leiding van vier captains bereiden de teams smaakvolle gerechten in de open keuken, waardoor de gasten de verrichtingen van de koks goed kunnen volgen. Onder de deskundige en betrokken leiding van notaris Hans Kraaijenhof is vrijdagmiddag 6 april de uiterst spannende loting voltrokken, die bepaalde welke gang door welk team bereid gaat worden. Er stonden vier grote zwarte dozen klaar met elk drie bijzondere, veelbelovende ingrediënten, die door de teams gebruikt moeten worden.

Team Neede, geleid door Frank Morsink van Frankie's Bistro, heeft het voorgerecht toebedeeld gekregen. Het team uit Borculo, met Joanne van Grand Café De Gracht als captain, mag het tussengerecht gaan bereiden. Team Eibergen, onder aanvoering van Raymond Holtkamp van De Lindeboom en Gerwin Starink van Boenders mogen de gasten het hoofdgerecht voorschotelen. Tenslotte mag team Ruurlo, onder leiding van Geert van Tuil van Café-Restaurant De Keizerskroon, het nagerecht bereiden. Een greep uit de ingrediënten? Op het menu staan onder meer xeniapeer, rubychocolade, fenegriekkaas en raapstelen.

Een professionele vakjury, bestaande uit Frederike Krommendijk (eigenaresse van Tekst & Communicatie-adviesburo Krommendijk & Velthuis en culinair recensent van Tubantia), Boy te Koppele (mede-eigenaar van De Kornuiten in Haaksbergen) en Hans Hulshof (chocolatier en eigenaar van Chocolaterie Hulshof Eibergen), zal ook dit jaar weer met kritisch palet de resultaten van de teams beoordelen en, geholpen door de stemmen van de gasten, het team met het winnende gerecht kiezen.

Er is plek voor 250 gasten. Kaarten kosten 55 euro per stuk en zijn verkrijgbaar via: www.madeby.nu/kookbattle of www.kookbattle.com. Voor dat geld krijgt men een avondvullend programma een aperitiefje, appetizers, een viergangendiner, onbeperkt drankjes en geweldig entertainment op een sfeervolle locatie. Kaarten zijn - zolang de voorraad strekt - te reserveren op: www.madeby.nu/kookbattle

Meer berichten