De muzikale jubilarissen Hermanda Stomps, Rudi Hietbrink, Jeanette Huurneman, Niek Braam en  Hans Hulshof (vlnr).
De muzikale jubilarissen Hermanda Stomps, Rudi Hietbrink, Jeanette Huurneman, Niek Braam en Hans Hulshof (vlnr).

Concordia Noordijk haalt oud-dirigenten van stal voor jubileumconcert

  Cultuur

Muziekvereniging Concordia Noordijk sluit haar 75ste jubileum af met een uniek en gratis concert. Alle nog levende oud-dirigenten en oud-instructeurs hebben gehoor gegeven aan het verzoek om tijdens het jubileumconcert te dirigeren. Door Mirjam Stegeman-Meerman

Noordijk - Daarnaast zullen oud-leden die nog muzikaal actief zijn, plaatsnemen in het orkest en de drumband. Tegelijk met Concordia vieren ook enkele leden een lustrum.

Hans Hulshof viert dit jaar zijn 60-jarig jubileum als muzikant. Hij is begonnen op de hoorn, ging over op trombone en beroert nu al vele jaren de bas. Niet alleen bij Concordia, maar ook bij andere verenigingen speelt hij graag een deuntje mee. Jeanette Huurneman is reeds 40 jaar actief als klarinettist. Ze wilde eigenlijk drummen, maar aangezien er toendertijd genoeg drummers waren, is ze samen met haar zus op klarinet begonnen. Dat speelt ze nog steeds, ook bij andere verenigingen. Sinds september drumt ze ook weer. Bij de drumband. Ook Hermanda Stomps viert haar 40-jarig jubileum op de klarinet. Hoewel ze met veel plezier haar partijen speelt op de maandagavond, zou ze, wanneer ze opnieuw mocht kiezen, toch voor de saxofoon gaan.

Muziek maken is leuk, maar de gezelligheid staat voorop, dat is het motto van Rudi Hietbrink, die zijn 25-jarig jubileum viert. Naast de klarinet leeft hij zich tevens uit op de tenorsax bij de Vlearmoesband. Ook Rudi is regelmatig te vinden bij zusterverenigingen. Niek Braam is al 25 jaar gefascineerd door de snaredrum. Tevens is hij 12,5 jaar geleden begonnen als instructeur van de drumband. Helaas is dit concert zijn laatste optreden bij Concordia. Het jubileumconcert vindt plaats op zaterdag 14 april om 19.30 uur bij zaal Hassink.

In samenwerking met de Historische vereniging Oud Noordijk wordt een jubileumboek uitgegeven en in de Oale Schole is vanaf 27 april een muzikale expositie te zien.

Meer berichten