Seinpaal houdt zondag 15 april weer haar jaarlijkse voorjaarsrijdag. Foto: René Wolf
Seinpaal houdt zondag 15 april weer haar jaarlijkse voorjaarsrijdag. Foto: René Wolf

Seinpaal trapt seizoen af met voorjaarsrijdag

  Cultuur

Spoorwegmodelbouwvereniging De Seinpaal houdt zondag 15 april weer haar jaarlijkse voorjaarsrijdag. De voorjaarsrijdag is tevens de opening van het seizoen, waarin de bijna 400 vierkante meter grote baan dagelijks voor de bezoekers van de CactusOase aan de Jongermanssteeg 6 in Ruurlo te zien is.

Ruurlo - Niet alleen de zogeheten Lehmann Gross Bahn (LGB) is in bedrijf, maar ook de andere modelspoorbanen van de vereniging en die van enkele leden zijn te zien tijdens deze rijdag. De kleinste baan is niet groter dan 25 maal 35 centimenter, er is een spoor Z baan (schaal 1:220) en bij de N-baan van de vereniging is goed te zien hoe een modelspoorbaan opgebouwd wordt. Het oudste lid van de vereniging toont een aantal zelfgebouwde modellen van bestaande trams en een aantal leden verzorgt demonstraties. In één van de grote vitrines is een modelspoorbaan te zien die volledig automatisch bestuurd wordt.

De grote LGB baan staat tijdens de rijdag volledig in het teken van stoom. Hierop rijden voor de gelegenheid alleen stoomtreinen, waaronder zelfs enkele locomotieven die voor hun aandrijving gebruik maken van echte stoom. Zoals inmiddels gebruikelijk zijn ook gastrijders met hun LGB-treinen weer van harte welkom om met hun modellen op de grote baan te komen rijden.

Tijdens de voorjaarsrijdag is het deel met de modelspoorbanen vrij toegankelijk van 10.00 tot 17.00 uur.

Meer berichten