Aly en Cees Wagenvoorde bezoeken Azië al jaren achtereen. Aly komt hier op 4 april over vertellen in Ruurlo. Eigen foto.
Aly en Cees Wagenvoorde bezoeken Azië al jaren achtereen. Aly komt hier op 4 april over vertellen in Ruurlo. Eigen foto.

Lezing over de bergvolkeren in Zuid-West China

  Cultuur

Ruurlo - Aly Wagenvoorde verzorgt regelmatig lezingen over Azië. Op woensdag 4 april komt zij, op uitnodiging van de KunstKring Ruurlo, naar de theaterzaal van het Kulturhus om te vertellen over haar reis naar China. Met name de bergvolkeren in Zuid-West China staan daarin centraal. Van 14.00 tot 16.00 uur. Entree: 10 euro.

Azië in het algemeen en China in het bijzonder ontsluiten zich steeds meer voor de westerse toerist. Aly en Cees Wagenvoorde bezoeken Azië al jaren achtereen en ook China is voor hen steeds vertrouwder geworden. Tijdens de lezing neemt Aly Wagenvoorde de toehoorders mee naar enkele fascinerende streken in dat deel van China. Zij en haar man verplaatsen zich op hun reis op de fiets, met een taxi of een auto met privéchauffeur en zelfs per vliegtuig. Zij gidst hen door schitterende landschappen met kleurrijke bergvolkeren, die hun cultuur nog ongeschonden beleven, en naar de stad van de eeuwige lente, Kunming. Niet ver van deze stad ligt het unieke landschapsgebied Hongtudi, ook wel bekend als het Rode Aarde-gebied. Kleine stukjes knalrood gekleurd land liggen hier verspreid op de heuvels en hellingen. Eén van de beroemdste wandeltochten voert over de Tiger Leaping Gorge, een overweldigend natuurfenomeen. Vanaf grote hoogte heb je een adembenemend uitzicht op de Yang-tse. Info: kunstkringruurlo.nl/lezingen.

Meer berichten