Het Hexagon Ensemble is zondag 18 maart voor de derde keer te gast bij de KunstKring Ruurlo.
Het Hexagon Ensemble is zondag 18 maart voor de derde keer te gast bij de KunstKring Ruurlo.

Hexagon Ensemble leest voor uit 'Dagboek van een cello'

  Cultuur

Het Hexagon Ensemble is zondag 18 maart voor de derde keer te gast bij de KunstKring Ruurlo. In 'Dagboek van een cello' maakt dit instrument een avontuurlijke ontdekkingsreis door Europa. Dit familieconcert, waarbij kinderen tot en met 12 jaar gratis meereizen, begint om 15.00 uur en vindt plaats in de theaterzaal van het Kulturhus in Ruurlo, Nieuwe Weg 5.

Ruurlo - Aan bod komt muziek van onder anderen Vivaldi, Bach, Haydn, Brahms, Rachmaninov, Glazoenov, Britten en Schumann.

Het Hexagon Ensemble bestaat sinds 1991. Het is de liefde voor kamermuziek die deze groep, bestaande uit vijf blazers en een pianist, bindt. Zij zijn voortdurend overal ter wereld op zoek naar onbekend of vergeten repertoire uit de klassieke, twintigste-eeuwse en hedendaagse periode. Daarmee stellen ze verrassende programma's samen, waarin traditie en vernieuwing elkaar aanvullen in vaak eigen en eigentijdse arrangementen. Eigenzinnigheid en veelzijdigheid gaan hand in hand met de gedrevenheid om artistieke grenzen te verkennen en op te rekken.

Toegangskaarten à 20 euro zijn verkrijgbaar via www.kunstkringruurlo.nl/kaartverkoop, bij Groot Jebbink, bloemen aan de Dorpsstraat 57 en bij Everwennink tegenover de Coöp in Ruurlo.

Aan de zaal kosten de kaarten 22,50 euro. Kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis toegang.

Meer berichten
Shopbox