Dolf Bierhuizen en Monique Verdaasdonk exposeren in het gemeentehuis.
Dolf Bierhuizen en Monique Verdaasdonk exposeren in het gemeentehuis.

Dolf Bierhuizen: 'Een goed beeld ontstaat door in het hout te kruipen'

  Cultuur

In de hal het gemeentehuis zijn vanaf nu houten beelden van Dolf Bierhuizen en schilderijen van Monique Verdaasdonk te zien. Het werk van de twee Borculoërs is tot eind april 2018 te bezichtigen.

Borculo - Monique Verdaasdonk tekende als kind al graag en is dat eigenlijk altijd blijven doen. Op de opleidingsschool voor kleuterleidsters werden destijds veel teken- en schilderlessen gegeven. En in de tijd daarna volgde zij diverse cursussen. Behalve in het onderwijs werkte ze ook een aantal jaren voor een designstudio, als ontwerpster van stoffen voor gordijnen en dekbedovertrekken. De laatste tijd maakt ze onder meer olieverfschilderijen en schilderingen op zijde.

Dolf Bierhuizen heeft zijn passie voor het beeldhouwen pas op latere leeftijd ontdekt. In 2002 begon hij met beeldhouwen in steen, maar de liefde voor hout won het al snel van het steen en hij legde zich toe op houten beelden. In 2005 verhuisde hij naar de Achterhoek en kwam bij een cursus vormgeving in hout in Doetinchem in contact met Geert Lebbink. Hij leerde daar vooral anders te kijken naar alles om hem heen. Een beeld ontstaat bij hem door goed naar het hout te kijken en er 'in te kruipen'.

Woonachting in Berkelland en geïnteresseerd in exposeren in het gemeentehuis? Stuur een mail naar berkellandcultuur@gmail.com.

Meer berichten