Groei & Bloei ontvangt geprezen tuinontwerper Stefan Jaspers

  Cultuur

Op uitnodiging van Groei & Bloei Berkelland / Haaksbergen komt Stefan Jaspers op donderdag 15 februari bij Prinsen in Haarlo een lezing houden over zijn inzending in 2016 voor de Chelsea Flower Show, de beroemdste tuintentoonstelling ter wereld

Haarlo - Stefan Jaspers is opgegroeid op een boerderij in het Vechtdal bij Ommen. Hier ontwikkelde hij zijn liefde voor tuinen en beplanting. Als kind begon hij al te experimenteren met het kweken van planten en het maken van bloeiende combinaties.

Opleiding

Na zijn hoveniersopleiding volgde hij de opleiding tuinarchitectuur aan Hogeschool Van Hall Larenstein. Dit zorgde voor een mooie combinatie van praktijkkennis, ontwerp- en beplantingsvaardigheden. In zijn ontwerpbureau dat gevestigd is bij Ommen houdt Jaspers zich voornamelijk bezig met tuin- en landschapsontwerpen, waarbij duurzaamheid op lange termijn en beplanting de hoofdrol speelt.

Viltkunstenares

In 2016 ontwiep Stefan Jaspers samen met viltkunstenares Claudy Jongstra een verfplantentuin genaamd 'De Honeysuckle Blue Garden' voor de beroemdste tuintentoonstelling ter wereld, de Chelsea Flower Show, in Londen. De tuin werd beloond met een eervolle Silver Gift medal, en dat terwijl het voor beiden hun debuut was op deze prestigieuze show.

Op 15 februari komt Stefan Jaspers bij Groei en Bloei Berkelland/Haaksbergen om te vertellen en te laten zien hoe deze tuin tot stand gekomen is. Prinsen is te vinden aan de Eibergseweg 13 in Haarlo. Aanvang: 20.00. Zaal open: 19.30 uur. Niet-leden betalen 3,50 euro entree.

Meer berichten