Meisjes met macht maken Maïspotters mooier!

  Cultuur

Voor-Beltrum - In Voor-Beltrum staan er met carnaval twee mooie, jonge vrouwen aan het roer bij de Maïspotters. Prinses Janneke de Eerste (rechts) en Adjudante Jona weten hoe je een feestje viert.

Vrijdag begint het al: dan gaan ze carnaval vieren op de van oorsprong Voor-Beltrumse Willibrordusschool in Groenlo. 's Avonds bezoeken Jona en Janneke het Prinsenbal van de Eumkes in Zieuwent. De volgende dag verlenen de dames hun medewerking aan de Carnavalsmis in de Groenlose Calixtusbasiliek en 's avonds zijn ze vanaf 20.30 uur te vinden in de Maïskoele, bij café Halfweg.

Zondagochtend 11 februari begint vanaf 10.30 uur het traditionele frühshoppen in de Maïskoele. Er zullen deze dag diverse carnavalsverenigingen aanwezig zijn om samen met alle andere carnavalisten feest te vieren.

Op maandagochtend 12 februari gaan de Maïspotters frühshoppen bij de Jonge Nölepeters in Lievelde en 's middags gaan ze dweilen in de Grolse binnenstad. Op dinsdagmiddag 13 februari zijn de twee hoogheden met gevolg aanwezig bij de kindercarnaval in de Maiskoele bij Halfweg. 's Avonds begint om 20.30 uur het Slotbal in de Maïskoele.

Meer berichten