De hoogheden van de verschillende verenigingen gaan vrijdagmorgen met een treintje langs verschillende basisscholen. Hiermee wordt de aftrap gegeven voor een feestelijk weekend.
De hoogheden van de verschillende verenigingen gaan vrijdagmorgen met een treintje langs verschillende basisscholen. Hiermee wordt de aftrap gegeven voor een feestelijk weekend.

Carnaval Eibergen: 'We doen steeds meer samen'

  Cultuur

De Eibergse carnavalsliefhebbers staan te popelen om aan het feest te kunnen beginnen. Nieuw is dit jaar de locatie van de - grotere - feesttent, die naast het voormalige gemeentehuis aan de Grotestraat komt te staan. Werden in het verleden alle carnavalsactiviteiten in de verschillende horecalocaties gehouden, nu wordt er opnieuw gekozen voor een gezamenlijke aanpak.

Eibergen - "De weg die vorig jaar werd ingeslagen met een gezamenlijk feest in de tent op het Hendrik Odinkplein wordt voortgezet. Hoewel het streven er was om op vrijdagmorgen een gezamenlijk scholencarnaval in de feesttent te organiseren, bleken de voorbereidingen te veel tijd te vergen, omdat voor dit jaar rond te krijgen", aldus Henk Jansen namens de Stichting Carnaval Eibergen. "Volgend jaar zal een nieuwe poging worden ondernomen."

Wel gaan de hoogheden van de verschillende verenigingen vrijdagmorgen met een treintje langs verschillende basisscholen. Hiermee wordt vrijdag de aftrap gegeven voor een feestelijk weekend. Vrijdagavond is er van 20.30 uur het 'Kleintje Carnaval'. Jansen: "Dit feest, oorspronkelijk opgezet voor wagenbouwers en sponsoren, is voor iedereen toegankelijk en geldt als openingsparty in de tent."

Zaterdag 10 februari is er vanaf 14.45 uur het kindercarnaval in de feesttent. Het hoogtepunt van de zaterdag is de optocht, georganiseerd door de Stichting Carnaval Eibergen. Om 14.00 uur beginnen de officiële activiteiten op de hoek Grotestraat/Laagte. Burgemeester Joost van Oostrum draagt daar de stadssleutel van Eibergen over aan stadsprins Henry I. Om 14.11 gaat de optocht van start. Aansluitend is er in de tent een gratis toegankelijk feest, dat tot in de kleine uurtjes zal doorgaan.

Zondag 11 februari worden door verschillende carnavalsvierders bezoeken afgelegd bij onder meer de Maispotters in Beltrum en de Vlearmuze in Neede. Zondagavond vanaf 20.00 uur kan men terecht bij Carnavalsvereniging de Hookers in café de Beuk voor de bekendmaking van het nieuwe Hookers Prinsenpaar.

Maandagmorgen zullen de Hoogheden als eerste een bezoek brengen aan De Meergaarden. Daarna begint om 11.00 uur het frühshoppen bij de Hookers (café de Beuk). Maandagavond is er vanaf 20.00 uur in café Holly's het Rosenmontagbal, georganiseerd door de CV Bacchus. Dit met medewerking van Captain Kinkelbaum.

Dinsdag is er traditioneel de Bonte Middag om 14.00 uur bij Zalencentrum de Klok. Als afsluiting van het carnaval is er de sluitingsavond vanaf 21.00 uur bij de Klok. Rond 23.00 uur zal de stadssleutel weer worden overhandigd aan een vertegenwoordiger van de gemeente Berkelland.

Meer berichten