Foto: Guus Limonard

Borculo's koor zoekt zangers voor Requiem in Amsterdam

  Cultuur

Het Algemeen Gemengd Koor (AGK) neemt op 27 oktober deel aan een uitvoering van het Requiem van Mozart in Amsterdam. Hiervoor nodigt het koor zangers uit, bij voorkeur bassen, tenoren en sopranen, om dit werk gezamenlijk in te studeren en in Amsterdam uit te voeren. Wie doet er mee?

Borculo - Het is een 'scratchproject', wat betekent dat de zangers het Requiem van tevoren instuderen en dat op 27 oktober de puntjes op de i worden gezet. Aansluitend wordt het stuk door koor en orkest voor publiek uitgevoerd, onder leiding van dirigent Martin van der Brugge. De repetities starten op 21 maart in Het Hof.

De afgelopen tijd voerde het Borculose AGK al vaker grote werken uit. Hoogtepunt was in april 2017 de uitvoering van het indrukwekkende The Armed Man van Karl Jenkins, in samenwerking met harmonieorkest Crescendo uit Neede. Begin maart zingt het AGK dit stuk nogmaals in de Wilhelminakerk in Dordrecht. In 2016 ging het koor zelfs naar Londen en zong daar in de Royal Albert Hall mee met de Carmina Burana van Karl Orff. Het AGK is voortdurend op zoek naar aantrekkelijk en uitdagend nieuw vierstemmig repertoire.

Zoals bij veel gemengde koren is ook bij het AGK het evenwicht tussen mannen- en vrouwenstemmen niet geheel in balans. Er is een tekort aan bassen  en tenoren en ook de sopraanpartij kan wel wat versterking gebruiken. De keuze van het AGK om zelf gezamenlijke projecten uit te voeren of aan projecten mee te doen komt mede hieruit voort.

"Beter nog zou het zijn wanneer zangers en zangeressen niet alleen aan projecten meedoen, maar kiezen voor een lidmaatschap bij ons enthousiaste en sociale koor", zegt voorzitster Renske Mooibroek. In 2019 viert het AGK haar 50- jarig jubileum. "Er is ons nu veel gelegen aan een goede balans in stemverdeling, zodat we in de toekomst mooie grote stukken kunnen blijven uitvoeren."

Het AGK staat o.l.v. Ina Sprick en repeteert op de woensdagavond van 20.00 tot 22.00 uur  in Het Hof aan de Hoflaan 3-5, Borculo. Info en opgave via mail: secretaris@agk-borculo.nl. Of telefonisch: 06 51566030. Website: www.agk-borculo.nl

Meer berichten