Winnaars Peter te Brake (links) en Lasse Buijvoets (rechts) in de winnende tuin. In het midden  coach Edwin Vos.
Winnaars Peter te Brake (links) en Lasse Buijvoets (rechts) in de winnende tuin. In het midden coach Edwin Vos.

Rustige wijze van werken bezorgt tuinmannen AOC Oost winst

  Cultuur

Peter te Brake uit Eibergen en Lasse Buijvoets uit De Lutte, studenten van de opleiding Tuin & landschap aan het AOC Oost in Enschede, hebben donderdag de kwalificatieronde Nationale Wedstrijd Tuinaanleg gewonnen tijdens de Groene Sector Vakbeurs in Hardenberg. Ze mogen nu naar de Nationale Wedstrijd Tuinaanleg, die plaatsvindt tijdens TuinIdee, eind februari in Den Bosch.

Eibergen/Enschede/De Lutte - Peter en Lasse stonden samen met hun docent en coach Edwin Vos voor de uitdaging om een groene, natuurlijke tuin aan te leggen met een open verharding en ronde, speelse vormgeving. Vooral het op maat maken en plaatsen van de halfronde houten schermen was een flinke klus. Aan de andere kant van de tuin moest een gestapelde houten keerwand komen van openhaardhout. Deze zorgt op termijn voor een natuurlijke schuilplek voor kleine zoogdieren, insecten en amfibieën.

'Niet laten opjagen'

Bij Peter en Lasse was de rustige manier van werken opvallend. Ze gaven elkaar tijdens de uitvoering van de werkzaamheden tips en als er even iets misging dan werd dit met evenveel inzet hersteld. Dit heeft de jury gewaardeerd. Peter en Lasse waren erg blij met de winst. "We hebben echt goed samengewerkt en ons niet laten opjagen door de tijdsdruk en het meekijken door de beursbezoekers." Wel ziet Peter nog verbeterpunten. "We gaan ons nu goed voorbereiden op de finale."

Tegenstanders

Wellicht treffen ze in Den Bosch als tegenstanders nog andere teams van AOC Oost. Want een tweede team doet mee bij de kwalificatieronde op 19 en 20 januari in Velp en een derde team op 26 en 27 januari in Nijmegen.

Meer berichten
Shopbox