'Velen waarderen het dat de Carnavalsoptocht Eibergen in stand wordt gehouden'

  Cultuur

Eibergen - In en rond Eibergen wordt al koortsachtig gebouwd aan de verschillende wagens en andere creaties voor de Eibergse Carnavalsoptocht, die dit jaar wordt gehouden op zaterdag 10 februari. De stoet vertrekt om 14.11 uur vanaf de hoek Grotestraat / Laagte. Voor de 47e maal gaat deze optocht van start en hij zal weer de gebruikelijke route nemen door Eibergen.

De organisatie is in handen van de Stichting Carnaval Eibergen (SCE). Inschrijven is mogelijk via de site van de stichting: www.stichtingcarnavaleibergen.nl. Op deze site is ook alle benodigde informatie te vinden. Namens de Stichting Carnaval Eibergen vertelt Henk Jansen: "Wij hopen dankzij de hulp van vele sponsoren de financiële kant van deze optocht rond te krijgen. Mede dankzij de giften ook van het publiek is het mogelijk om deze optocht te realiseren. Het blijkt dat veel mensen het toch waarderen dat er in Eibergen nog iets op dit gebied in stand wordt gehouden."

Hoewel de eerste aanmeldingen al een tijdje binnen zijn, is er nog steeds ruimte om deel te nemen. Jansen: "De laatste jaren zien we het aantal loopgroepen toenemen. Het vergt ook niet al te veel voorbereiding om met een groep van minimaal vijf personen iets uit te denken. Ook kinderen met een zelfontworpen skelter, wagentje of lopend zijn welkom om. Vooral het onderlinge plezier tijdens de voorbereidingen en de optocht trekt veel deelnemers over de streep. Tevens zijn de groepen met kinderen van verschillende scholen een lust voor het oog en de kinderen hebben veel plezier in het lopen van de optocht."

Alle deelnemers ontvangen een bedrag als startgeld, daarnaast zijn er verschillende geldprijzen beschikbaar. Een vakjury beoordeelt de deelnemers op criteria als keuze van het onderwerp op originaliteit of actualiteit, uitbeelding van het onderwerp, demonstratieve waarde en carnavaleske uitbeelding. Naast deze vakjury is er een publieksjury die de wagens beoordeeld voor de extra publieksprijs.

Opgave is mogelijk tot uiterlijk 6 februari via de site of bij Alie Jansen, Beltrumseweg 10 in Eibergen, tel. 0545-478615.

Meer berichten
Shopbox