Joop Dijkman
Joop Dijkman

Joop Dijkman laat mensen overdag zingen

  Cultuur

Eibergenaar Joop Dijkman richt een nieuw gemend zangkoor op. Het wordt een zogeheten 'overdagkoor'. Dat wil zeggen dat er overdag wordt gerepeteerd. De oefenmiddag moet de dinsdagmiddag worden. Dijkman wil op dinsdag 16 januari vanaf 13.30 uur van start gaan in 't Spieker aan de Kerkstraat 30 in Eibergen.

Eibergen - "De repetities worden gehouden van half twee tot half vier in 't Spieker. De naam is nog onbekend. Ik zit te denken aan 'vrijetijdskoor' en dan nog iets. De rest van de naam hoop ik die middag met de andere geïnteresseerden te bepalen."

Joop Dijkman heeft de afgelopen jaren verschillende koren opgericht, zoals het mannenkoor Leedvermaak in Eibergen, De Mallumse Deerns ook uit Eibergen en gemengd koor Efkes Anders uit Barchem. "Het doel van dit koor is overdag zingen door mensen die op de dinsdagmiddag vrij hebben", legt Dijkman uit. "Het is niet nodig dat men noten kan lezen en ook wordt niet verlangd dat men alles uit het hoofd zingt. Ik denk aan gewoon gezellig Nederlandstalig en Duitstalig repertoire, zoals 'Du hast mich heut noch nicht geküst', 'Paradiso' en 'Waarom fluister ik je naam nog?'. Samen bepalen we het repertoire. Er zijn meer dan honderd titels beschikbaar."

Er wordt gebruik gemaakt van muziekbanden, die via de geluidsinstallatie te beluisteren zijn. Het belangrijkste is een middag op een ontspannen manier gezellige muziek zingen.

Mensen met interesse kunnen vrijblijvend een kijkje nemen op deze dinsdagmiddag. De koffie staat klaar.

Meer berichten
Shopbox