Logo berkelnieuws.nl


In de keuken leest Diny Schreuder midwinterverhalen voor.
In de keuken leest Diny Schreuder midwinterverhalen voor.

Midwinterhoorns, een fagotensemble en een winterse wandeltocht

  Cultuur

In en om boerderijmuseum De Lebbenbrugge aan de Lebbenbruggedijk 25 in Borculo wordt zondag 17 december van 13.00 tot 16.30 uur een midwintermiddag gehouden, met om 11.00 uur een wandeling van zo'n 6 kilometer.

Borculo - In de keuken vertelt Diny Schreuder midwinterverhalen, er wordt vlas gesponnen en geweven. Als er sneeuw ligt, kan er met Jan Bats en zijn paard (tegen een kleine vergoeding) een tochtje worden gemaakt met de arreslee. Mocht er geen sneeuw liggen en het weer is redelijk, dan gaat het tochtje per tentwagen.

Bezitters van een midwinterhoorn kunnen hun instrument meebrengen en hun klanken boven de oude waterput ten gehore brengen en er is een demonstratie van het maken van een midwinterhoorn. Er komt een groep midwinterhoornblazers uit Ruurlo om het goede voorbeeld te geven. Liefhebbers van verfijndere klanken komen aan hun trekken in de oude schuur; daar speelt een fagotensemble.

Er worden oliebollen en nieuwjaarsrolletjes gebakken en in de houtgestookte bakoven worden kerststollen gebakken.

De middag krijgt nog meer sfeer dankzij vuurkorven, waxinelichtjes, een glaasje glühwein, een bord snert met roggebrood met spek of een beker chocolademelk.

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox