Een deel van het BMK op de brug over de Berkel. Foto: Fotostudio Ria Lusink
Een deel van het BMK op de brug over de Berkel. Foto: Fotostudio Ria Lusink

Borculose koren geven advents- en kerstconcert

  Cultuur

Het Borculo's Mannenkoor (BMK) verzorgt traditiegetrouw ook dit jaar weer zijn kerst- en adventsconcert. Voor deze uitvoering is de medewerking gevraagd van het Algemeen Gemengd Koor (AGK) Borculo. Het concert vindt plaats op zondag 10 december om 15.00 uur in de Rooms-Katholieke kerk aan de Steenstraat.

Borculo - Het BMK zal liederen ten gehore brengen uit Oost- en West-Europa. Duits- en Engelstalige liederen, maar ook uit de Byzantijnse liturgie. Het vierstemmig gezongen Stille Nacht zal niet ontbreken.

Het AGK Borculo staat onder leiding van Ina Sprick. Het koor zingt een aantal bekende en sfeervolle Engelse kerstliederen. Beide koren zingen tevens enkele nummers gezamenlijk, waaronder het majestueuze Transeamus, maar ook het lieflijke 'Kerstmis Nu'.

Daarnaast is er natuurlijk ook ruimte voor samenzangliederen met alle aanwezigen, waarbij het samengezongen 'Ere zij God' altijd veel indruk maakt.

Na afloop is er gelegenheid om op te warmen bij een vuurkorf en te genieten van een glas glühwein. De entreeprijs voor dit concert bedraagt 5 euro per persoon. Kinderen tot en met 16 jaar hebben gratis toegang.

De kerk is vanaf 14.30 uur voor publiek geopend.

Meer berichten
Shopbox