Foto: Gerreke van den Bosch

Lichtjesavond op algemene begraafplaats Eibergen

  Cultuur

Eibergen - Nijkamp Uitvaartzorg verzorgt in samenwerking met vele vrijwilligers al een aantal jaren Lichtjesavonden. Dit doet de uitvaartverzorger inmiddels in Eibergen, Rekken, Enter en Rijssen. "Door deze herinneringsbijeenkomsten klein en eenvoudig te houden, proberen wij de drempel voor belangstellenden laag te houden om deze avonden te bezoeken. Het belangrijkste hierin is dat geloof, afkomst en achtergrond geen rol spelen", aldus Martine Kuipers van Nijkamp.

"Elk jaar mogen wij weer meer bezoekers begroeten. De reacties zijn ook alleen maar positief. Dat is voor ons en de vrijwilligers een enorme stimulans om Lichtjesavond levend te houden en voort te laten bestaan. Mede daarom is onlangs 'Stichting Lichtjesavonden' opgericht. De stichting hoopt de organisatie nog jaren te mogen blijven uitvoeren."

Dit jaar zal Lichtjesavond in Eibergen gehouden worden op zondag 10 december op de algemene begraafplaats aan de Haaksbergseweg. Aanvang is om 19.00 uur en het programma zal ongeveer 20 minuten duren. Op Lichtjesavond is iedereen welkom, ook nabestaanden wiens dierbaren elders gecremeerd of begraven zijn.

Kuipers: "Ondanks de verlichte begraafplaatsen raden wij aan een zaklantaarn mee te nemen. Een klein beetje winterweer zal ons niet tegenhouden, maar harde wind of een sneeuwstorm wel. Houdt de Facebookpagina van Stichting Lichtjesavond Eibergen of de website www.nijkampuitvaartzorg.nl hiervoor in de gaten.

Meer berichten
Shopbox