Treintjes kijken in de Cactusoase in Ruurlo

  Cultuur

Ruurlo - Modelspoorvereniging De Seinpaal houdt zondag 10 december haar inmiddels traditionele winterrijdag in de Cactusoase in Ruurlo.

Tijdens deze dag zijn alle modelspoorbanen van de vereniging volop in bedrijf en kunnen bezoekers een kijkje nemen in de clubruimte waar te zien is hoe een modelspoorbaan wordt gebouwd. De leden laten zien dat deze hobby niet alleen het 'spelen met treintjes' is, maar dat het verder gaat dan rijden. Zo is de imposante besturing van de N-baan (schaal 1:160) te zien, die het mogelijk moet maken om zowel handmatig maar ook volledig automatisch en digitaal te rijden.

Grote blikvanger tijdens deze rijdag is de bijna 400 vierkante meter grote LGB baan (tuinspoor in schaal 1:22). Deze baan is voor de gelegenheid aangekleed in kerstsfeer en voorzien van extra sfeervolle verlichting. Voor de gelegenheid rijden op de baan een aantal speciale kerstwagons mee in de treinen. Bezoekers die een keer op deze bijzondere baan met hun eigen modellen (spoorbreedte 45 mm) willen rijden zijn tijdens de rijdag van harte welkom. Op deze baan kan zowel analoog als digitaal gereden worden en eigenaren van digitale modellen kunnen deze eventueel vanaf hun mobiele telefoon besturen.

In de middag verzorgen de eigenaren van de Cactusoase optredens en demonstraties voor de kinderen. Meer informatie hierover is te vinden op www.cactusoase.nl. De toegang is gratis. De dag is van 10.00 tot 17.00 aan de Jongermanssteeg 6.

Meer berichten
Shopbox