Eén van de kerstvoorstellingen bij de Gelselaarse lichtjesroute wordt opgevoerd bij een oude melkstal van Winkels in De Kempe.
Eén van de kerstvoorstellingen bij de Gelselaarse lichtjesroute wordt opgevoerd bij een oude melkstal van Winkels in De Kempe.

Lichtjesroute met kerstvoorstelling Bie Winkels in Gelselaar

  Cultuur

Gelselaar schittert deze decembermaand net als vorig jaar met een lichtjesfeest. Op vrijdag 15 december kan iedereen in dit dorp 's avonds genieten van een sfeervolle lichtjesroute met kerstvoorstellingen; een activiteit van de Stichting Bie Winkels. Bij de schuur van de gelijknamige boerderij aan de Dorpsstraat 16 kan tussen half zeven en half negen gestart worden voor deze winterse tocht.

Gelselaar - Gelselaarse kinderen voeren op een paar plekken langs de route voorstellingen op. De eerste voorstelling heeft plaats bij een oude melkstal van Winkels in De Kempe bij Gelselaar. Een stal bij Winkels, tussen de schuur en het achterhuis van de boerderij, vormt het decor voor de slotvoorstelling. De route voert door het dorp en langs de rand ervan. Voor een flink deel over grond die hoort bij Winkels. Daar de route voor een groot deel over landbouwgrond loopt, is het niet toegestaan deel te nemen met een hond.

De eerste aflevering van de lichtjesroute trok vorig jaar deelnemers van alle leeftijden en werd door iedereen zeer gewaardeerd. Het idee voor dit evenement komt van Rita Bakker, die ook de andere leden van de projectgroep Bie Winkels er enthousiast voor wist te maken. In het achterhuis van Winkels toont Bakker opnieuw een deel van haar collectie kerststalletjes, waaronder miniatuurstalletjes, die afkomstig zijn uit allerlei landen. Elk jaar breidt ze haar verzameling nog uit.

Deelname aan de lichtjesroute, inclusief bijwoning van de kerstvoorstellingen en een consumptie, kost drie euro.

Meer berichten