Ruurlo dompelt zich in kerstsferen tijdens jaarlijkse Kerst-Inn

  Cultuur

RUURLO - De jaarlijkse Kerst-Inn in Ruurlo is bijna niet meer weg te denken. Op zaterdag 16 december wordt dit evenement voor de 39e keer gehouden.

Koren en musici uit Ruurlo brengen kerkelijke en niet-kerkelijke kerstmuziek in een boeiend en afwisselend programma. Dit jaar wordt meegewerkt door Sophia's Lust (foto), het koor Markant en het koor Schouder aan Schouder. Uiteraard mogen de bezoekers meezingen. Het programma staat op: kunstkringruurlo.nl.

De kinderen van de hoogste groepen van de basisscholen zijn uitgenodigd om een kerstverhaal te schrijven. Een deskundige jury kiest het winnende verhaal, dat tijdens de Kerst-Inn door de winnaar of winnares wordt voorgelezen. De kerk is open vanaf 19.00 uur. Dan spelen op het Kerkplein de Reurlse Midwinterhoarn Blaozers (foto Louis Swart).

Vanaf ongeveer 19.15 uur brengt Sophia's Lust de bezoekers in de kerk alvast in de stemming. Bij het verlaten van de kerk wordt een vrije gift gevraagd voor de Kerstpakkettenactie van de gezamenlijke kerken in Berkelland en de Noodhulp door deze kerken.

De KunstKring Ruurlo, verantwoordelijk voor de organisatie van de Kerst-Inn, schenkt na afloop op het Kerkplein chocolademelk en Glühwein.

Meer berichten
Shopbox