Wandelen en genieten van de kerstsfeer, dat kan zondag 10 december in Rekken.
Wandelen en genieten van de kerstsfeer, dat kan zondag 10 december in Rekken.

Crescendo Rekken pakt dit jaar uit met kerstmarkt bij Antoniuskerk

  Cultuur

Rekken - Crescendo Rekken verzorgt zondag 10 december de zevende editie van de jaarlijkse kerstmarkt. Voorgaande jaren werd de markt nog in en rond het eigen muziekgebouw aan de Rekkense Binnenweg gehouden. Dit jaar is gekozen voor een nieuwe locatie, waar beduidend meer ruimte is: het prachtige pleintje bij de Antoniuskerk. Hier is iedereen vanaf 11 uur welkom om te genieten van de kerstmarkt nieuwe stijl. Op deze plek komt een grote verwarmde tent te staan met vele gezellige kraampjes. 

Op deze nieuwe locatie wordt het erg gezellig dankzij een gevarieerd programma, weet organisator René Antvelink ons te melden: "Je kunt gratis mee in een arrenslee met de kerstman, er is een schaapskudde aanwezig en een levende kerststal. De hele dag kan genoten worden van live muziek en natuurlijk wordt de inwendige mens niet vergeten: We hebben erg lekkere hapjes en drankjes!"

Kinderen kunnen geschminkt worden als rendier of kerstmannetje en verder is de kerk de hele dag geopend en worden er tal van activiteiten verzorgd door de vele deelnemers en vrijwilligers.

Wandeltochten

Antvelink: "Wandeltochten zijn onlosmakelijk verbonden met de Rekkense kerstmarkt. Ieder jaar lopen meer en meer wandelaars deze uitgezette tochten rond Rekken. Dit jaar kan er gekozen worden uit afstanden van 3, 9 of 15 kilometer. Bij de laatste twee afstanden gaan de wandelaars letterlijk de grens over. Er kan al vanaf 9 uur gestart worden, zodat bij terugkomst nog uitgebreid de kerstsfeer geproefd kan worden." Wandelaars krijgen voor slechts 5 euro inleggeld een kop koffie of thee vooraf en een kop warme erwtensoep aan de finish.

Kerstbomen

De kerstmarkt staat ook bekend om de kerstbomen- en kersttakkenverkoop. Voor de bomen kan gekozen worden uit drie verschillende groottes. De bomen worden kort voor de markt uit de grond gestoken. De gebruikelijke kerstloterij wordt ook niet vergeten. Voor slechts 2 euro kan iedereen kans maken op prachtige prijzen. Loten worden nu al verkocht door leden van Crescendo, maar zijn uiteraard die dag ook op de markt te koop. Om 15 uur die middag is de trekking. Meer info: kerstmarktrekken.nl

Meer berichten
Shopbox