Logo berkelnieuws.nl


Henk Temmink, Sabine Nieuwenhuis  en Max Heijmer wisten de vogels het best te raken.
Henk Temmink, Sabine Nieuwenhuis en Max Heijmer wisten de vogels het best te raken.

Henk en Sabine, Koningspaar van de Dijkhoek

  Cultuur

Zaterdag 7 oktober heeft buurtschap de Dijkhoek weer haar jaarlijkse Buurtfeest gehouden. Sabine Nieuwenhuis gooide de vogel er af en Henk Temmink schoot hem er af. Dit leverde hen de titel Koningspaar 2017 op. Sabine was al eens koningin in 1999. Henk was zeven jaar geleden al eens koning.

Dijkhoek - Het feest begint altijd met het ophalen van het koningspaar van het voorgaand jaar met de huifkar. Eenmaal bij Buitencentrum Kerkemeijer wordt het koningsschieten geopend door het koningspaar van vorig jaar en de strijd is er dan weer om de titel Koning of Koningin van de Dijkhoek.

Bij de dames was het vogelgooien extra spannend, want dit jaar zat de vogel er goed stevig op, dus goed gooien is dan belangrijk. Sabine Nieuwenhuis won dit onderdeel. Henk Temmink schoot de vogel van de mannen er af. Bij de jeugd won Max Heijmer het vogelschieten.

Tijdens het schieten en gooien waren er voor de jeugd allerlei knutseltafels, cakeversiertafels en een grote bult zand - door Erfra uit Borculo geleverd - waarin gespeeld kon worden.

Voorafgaand aan dit alles waren er nog drie kleine spelletjes, die in competitieverband gespeeld werden door alle buurtleden.

Het werd al met al een groot feest, mede dankzij de Powerband, die tot in de late uurtjes speelde.

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox