Logo berkelnieuws.nl


The Ministry of Rock voor het chique hotel in Helsinki. Intussen bestaan er nieuwe buitenlandse plannen: "Op en neer naar Finland voor ruim een uur spelen, maar het was het dubbel en dwars waard."
The Ministry of Rock voor het chique hotel in Helsinki. Intussen bestaan er nieuwe buitenlandse plannen: "Op en neer naar Finland voor ruim een uur spelen, maar het was het dubbel en dwars waard."

The Ministry of Rock: 'Het gaat ons puur om het avontuur'

  Cultuur

Het was een enerverend tripje. Op en neer naar Helsinki voor een optreden van ruim een uur. "Maar het was het allemaal dubbel en dwars waard", zegt Rob Wielens. Na Finland staat er nu een mini-tour gepland voor Ierland en zijn er contacten voor optredens in Londen, Oslo, Kopenhagen en Lapland.

HAAKSBERGEN/EIBERGEN - En dat voor een gelegenheidsband. "We zijn niet eens een officiële band en het klinkt wat decadent, maar we spelen eigenlijk alleen in het buitenland", aldus de Haaksbergenaar.

Het balletje kwam aan het rollen via collega-bandlid Bob Roos, die bij Philips werkt. "We zijn met Philips zo ongeveer stamgast op internationale beurzen. Voor de beurs in Frankfurt - de grootste van Europa - was ik al een paar maal door mijn collega's gevraagd of ik niet eens kon optreden met een band. Waarop ik besloot een aantal muziekmaatjes hiervoor te polsen."


Behalve Rob Wielens uit Haaksbergen en Bob Roos uit Eibergen gaat het om Jelle Spexgoor uit Vragender , Ronald Roerink uit Neede en Jan Colijn uit Haaksbergen. Bandleden die in de loop der jaren al eens in wisselende samenstellingen hebben samengespeeld. "Zodoende was het één keer repeteren en de planken op", zegt Eibergenaar Roos.


Enige nieuwkomen is Jelle Spexgoor. Rob Wielens: "Het aardige is dat hij een stukje jonger is en ons kent van allerlei optredens in de regio. Na de repetitie stuurde hij een bericht rond dat hij het een eer vond om met 'zijn helden' - citaat dus van hem - op pad te gaan. Anderzijds vonden wij het eervol dat hij met ons mee wilde. Jelle is niet alleen een fantastische zanger, maar ook nog eens een geweldige vent die geweldig in de groep blijkt te passen. Toch wel een voorwaarde als je voortdurend op elkaars lip zit."


Het debuutoptreden bleek meteen een schot in de roos. "De mensen waren na afloop razend enthousiast. Er stond een groepje vooraan die een fles Finse wodka het podium op schoven en riepen dat ze ons naar Helsinki wilden halen. We hadden zoiets van: eerst zien, dan geloven. Maar ze hebben woord gehouden."


De muzikanten werden in de watten gelegd. Rob Wielens: "De vliegtickets, het super-de-luxe hotel, alles werd betaald. En na afloop werden we gevraagd of we wilden komen spelen in Kopenhagen en Lapland. Uiteraard willen we dat! Intussen bestaan er bovendien plannen voor Londen, Oslo en Ierland. Haha, en dat voor een bandje dat formeel niet eens bestaat. We hebben onszelf intussen toch maar een naam gegeven: The Ministry of Rock.

Of het er allemaal daadwerkelijk van komt, zien we dan wel weer. Eerst zien, dan geloven. Maar goed, dat dachten we ook voordat we naar Finland gingen…"

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox