Logo berkelnieuws.nl


Foto: PR

Harmoniën treden samen op in De Kappen

  Cultuur

Rietmolen/Haaksbergen - Zowel de Haaksbergse Harmonie als Amicitia Rietmolen gaan in november op concours. Beide orkesten zijn druk bezig met de voorbereidingen hiervoor. Met nog slechts een paar weken te gaan, wordt het tijd om de te spelen stukken eens aan het publiek te laten horen.

Zondag 29 oktober vanaf 15.00 uur vindt er daarom een try-out plaats in theater De Kappen in Haaksbergen.

Publiek als jury

Tijdens het muziekconcours worden de orkesten beoordeeld door een vakjury, maar deze middag is het woord aan het publiek.

"Zo halverwege de voorbereiding is het goed om de muziek eens op een andere locatie en voor een publiek te spelen. Dat moeten we straks immers ook. Bovendien is het erg leuk om dit samen met een buurvereniging als Amicitia te doen aangezien we beiden hetzelfde doel hebben, namelijk een eerste prijs binnenslepen op het concours", aldus een woordvoerder van de Haaksbergse Harmonie.

Jeugd

De jeugdorkesten van beide verenigingen trappen het concert af met een regio-orkest dat speciaal voor deze dag is samengesteld. Samen met de jeugd van muziekvereniging Crescendo uit Rekken en Muziek-Uniek uit St. Isidorushoeve betreden ze het podium en gaan een muzikale battle met elkaar aan.

Zou dat goed gaan? Kom langs en u ziet het zelf.

Gratis entree

Het try-outconcert wordt gehouden op zondag 29 oktober om 15.00 uur in theater De Kappen. De entree is gratis. Kom op tijd, want vol is vol.

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox