Logo berkelnieuws.nl


Winterswijker Wim Ruesink verzorgt zaterdag 12 augustus een orgelconcert in de Dorpskerk in Ruurlo.
Winterswijker Wim Ruesink verzorgt zaterdag 12 augustus een orgelconcert in de Dorpskerk in Ruurlo. (Foto: reinier van willigen)

Wim Ruessink concerteert op orgel Dorpskerk Ruurlo

  Cultuur

Ruurlo - Winterswijker Wim Ruesink verzorgt zaterdag 12 augustus om 14.00 uur een orgelconcert in de Dorpskerk aan het Kerkplein 1 in Ruurlo. Na afloop of van te voren kan de bezoeker de kerk bezichtigen. De entree is gratis, maar een vrije gift om de onkosten te dekken is zeer welkom.

Wim Ruessink studeerde aan het Twents Conservatorium de hoofdvakken orgel docerend (1988), uitvoerend musicus (1990)) en kerkmuziek (1989) bij onder andere Gijs van Schoonhoven. In 2012 studeerde hij aan de Nederlandse Beiaardschool te Amersfoort (onderdeel van de HKU) af als beiaardier (Bachelor of Music) bij Frans Haagen en Gijsbert Kok.

Verbonden aan Achterhoek

Als cantor-organist is Ruessink verbonden aan de Protestantse Gemeente te Winterswijk en als beiaardier aan de Oude Calixtustoren te Groenlo en de Jacobstoren te Winterswijk. Verder is hij als dirigent verbonden aan het Eibergs Mannenkoor en het Varssevelds Mannenkoor.

Prijswinnaar

In 1988 won hij de Compositieprijsvraag Kerkmuziek te Utrecht en was hij één van de prijswinnaars van het Nationaal Orgelimprovisatieconcours te Bolsward. In 1990 en 1994 was hij deelnemer van het Internationaal Orgelimprovisatieconcours te Haarlem. In 2005 won hij de culturele prijs van de gemeente Winterswijk, vanwege zijn verdiensten voor de muziek in het algemeen en de kerkmuziek in het bijzonder. In 2012 won hij het Beiaardimprovisatieconcours van de Nederlandse Klokkenspel Vereniging i.s.m. de gemeente Goedereede en de stichting Vrienden van de Goereese Beiaard.

Franklin Veldhuis
reageer als eerste
Meer berichten
CustomHtml_1