Logo berkelnieuws.nl

Ruurlo op folkloristische toer tijdens braderie

  Cultuur
Speciale gast is dansgroep Alma Guarani uit Paraguay.
Speciale gast is dansgroep Alma Guarani uit Paraguay.

Ruurlo - De Reurlse Braderie vormt een jaarlijks hoogtepunt op de zomerkalender van Ruurlo. Op woensdag 9 augustus zal er in Ruurlo weer een braderie en folkloredag worden verzorgd door de tachtigjarige Achterhookse Folkloredansers.

Naast de braderiemarkt met zijn vele kramen is er een grote oldtimershow in de straten rondom het plantsoen. Naast de tent op het Kerkplein zullen ook doorlopend optredens worden verzorgd in de muziekkoepel. Folkloregroepen uit binnen- en buitenland zullen optreden en er klinkt tot 's avonds laat gezellige muziek.

Speciale gast is dansgroep Alma Guarani uit Paraguay. Deze groep vertolkt de tradities van het Zuid-Amerikaanse land op hoogstaand niveau. Afgelopen jaren heeft Alma Guarani al deelgenomen aan diverse internationale festivals in Amerika en Europa.

Daarnaast zorgt de Vlaamse volkskunstgroep Dophei voor nog een internationaal tintje. Uit ons land heet de organisatie De Spierdijker Dansers welkom. Zij laten het publiek de rijke folklore uit West-Friesland zien. De Folkloristische Vereeniging uit Markelo toont oude Twentse dansen en gebruiken.

De braderiemarkt is vanaf 14 uur open en heeft oude ambachten, een grote variatie aan aantrekkelijke producten en veel lekkernijen te bieden.

's Avonds sluit de Ruurlose groep Joint Adventure de Reurlse Braderie af. Info: achterhooksefolkloredansers.nl

reageer als eerste
Meer berichten
CustomHtml_1