Logo berkelnieuws.nl


Een ets van de molen Agneta door kunstenaar Wim van der Meij.
Een ets van de molen Agneta door kunstenaar Wim van der Meij.

Eerst expositie, dan workshop Wim van der Meij

  Cultuur

RUURLO - De Zutphense etser Wim van der Meij exposeert van 28 juli tot en met 28 september zijn werk op uitnodiging van de KunstKring Ruurlo in het Kulturhus aan de Nieuwe Weg 5. De opening is gepland op vrijdag 28 juli om 16.30 uur, waarbij iedereen van harte is uitgenodigd. Bijzonder aan deze tentoonstelling is dat Wim van der Meij een workshop 'etsen' verzorgt op zaterdagmiddag 2 september in het atelier van de kunstkring, eveneens in het Kulturhus.

Wim van der Meij, in 1949 geboren in de Bollenstreek, heeft tekenen al zijn hele leven lang als hobby, maar na zijn eerste etslessen in 1977 sloeg de hobby om in een passie. Wim volgde avondstudies aan de Koninklijke Academie in Den Haag en raakte zo begeesterd dat hij in 1986 besloot zijn baan op te zeggen en als fulltime kunstenaar aan de slag te gaan. In 1988 verhuisde Wim naar Zutphen.

Hij deed zijn inspiratie op in het gevarieerde landschap van Nederland met zijn rivieren en steden, zijn bomen en schepen. Als etser maakt Wim naam en hij creëerde een uitgebreid oeuvre. Hij heeft geëxposeerd in binnen- en buitenland en zijn werk is opgenomen in veel collecties. Regelmatig is hij te vinden op de zondagse Kunstmarkt aan het Spui in Amsterdam.

De expositie is dagelijks te zien van 9.00 tot 17.00 uur. Informatie over de workshop: www.kunstkringruurlo.nl. Aanmelden: cursusadministratie@kunstkringruurlo.nl of bellen met Lieneke Tanis: tel. 06-51609497.

Meer info over de kunstenaar:

www.wimvandermeij.nl

reageer als eerste
Meer berichten